Günün Şarkısı 23 Mart 2019


Serdar Ayyıldız Feat. Seren Uzun – “Pulim”  


Türküleri, türkü formunda besteleri, otantiği, modernize edilmişi, popu, “rock”ı, hatta cazıyla ülkede her şekilde hep çok sevilmiş Karadeniz müziği günümüzün “deep house” altyapısıyla da yapılabilir mi? İşte bu sorunun cevabını vermiş Serdar Ayyıldız yeni teklisinde. Yapmış. Gayet de güzel olmuş. Sözleri İbrahim Karaca’ya, müziği Niyazi Koyuncu’ya ait “Pulim”, Serdar Ayyıldız düzenlemesi ve Seren Uzun yorumuyla geçtiğimiz günlerde Arpej Yapım etiketiyle yayımlandı.


Serdar Ayyıldız ülkede “dj”lik kavramının ve “dj” müziğinin önde gelen isimlerinden biri olmasının tanı sıra, yaptığı işin eğitimini de veren bir müzisyen. Seren Uzun ise O Ses Türkiye yarışması ile ilk kez adını duyurmuş bir şarkıcı. Duru, temiz bir sesi ve şarkı söyleme biçimi var. Aslen Trabzonlu olması sebebiyle de Karadeniz şivesi eğreti durmamış üzerinde.


“Pulim” ilk kez Niyazi Koyuncu’nun 2012 çıkışlı “Muço Pa” adlı albümünde yer almış. Şarkının bu versiyonu ise Serdar Ayyıldız’ın yakında piyasaya çıkacak proje albümünün parçalarından biriymiş. Elektronik müziğin Karadeniz müziğiyle buluşması ve “deep house”da çokça kullanılan kemanın yerini kemençenin alması hiç fena fikir değilmiş doğrusu. Kulağa hiç zorlama gelmiyor; aksine kendini dinlettiriyor. Dinleyenler de aynı fikirde olmalı ki şarkı piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra yüksek izlenme / tıklanma oranları yakalamış.  


Şarkının Gökhan Özdemir tarafından çekilen, kelimenin tam anlamıyla "cool" klibini de izlemenizi tavsiye ederim. Bu arada ben de bilmiyordum, bakıp öğrendim; puli, yavru kuş / civciv manasına geliyormuş.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder