Günün Şarkısı 25 Mart 2019


Onur Baytan – “Mahşer”


Tekirdağ doğumlu Onur Baytan, ilk televizyon deneyimini şarkı söyleyen çocukların yarıştığı Bir Şarkısın Sen adlı programda kazanmış. Sonrasında Kapışma adlı bir başka yetenek yarışmasında da boy göstermiş. Ancak O Ses Türkiye finalisti olduğu dönemde çeyrek finale kala yükselerek dikkatleri üzerine çekmiş. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarının ses eğitimi bölümünden mezun olan Onur Baytan sonrasında ise Yeni Gelin dizisinde oynamış ve dizinin de etkisiyle epeyce popülerlik kazanmış.


Dizideki rol arkadaşlarından Feride Hilal Akın’la düet yaptığı “Ayrılık Zor” ve Feride Hilal Akın’ın yanı sıra yine aynı dizideki bir başka şarkıcı / oyuncu olan Halil İbrahim Kurum’un da yer aldığı “İmkânsız Aşk”, 2017’de birer YouTube “hit”i olmuşlardı. Geçtiğimiz günlerde ise Onur Baytan ilk solo teklisiyle çıktı karşımıza. DMC etiketiyle yayımlanan “Mahşer” adlı şarkının söz, müzik ve düzenlemesi Yiğit Mahzuni’ye ait. Âşık Mahzuni Şerif’in torunu olan Yiğit Mahzuni 2016’da bir halk müziği albümü yaparak Mahzuni soyadını müzikte devam ettireceğinin haberini vermişti. Tamamen pop tarzında bir şarkı olan “Mahşer”in Yiğit Mahzuni’nin sesinden kaydı ise resmen yayımlanmamış ama YouTube’da bulmak mümkün.


Yeni yayımlanan teklileri çalma listeme atıp yeri geldikçe dinlerken “Mahşer”e denk geldiğim ilk kerede “Bu kim?” diye açıp bakma ihtiyacı hissettim. Çünkü daha şarkının ilk cümlelerinde pes seslere o kadar sağlam basan, o kadar kendinden emin bir şarkıcı duydum ki, sıklıkla rastladığım bir durum olmadığı için merak uyandırdı bende. Ses eğitimi almış olması şaşırtmadı beni bu yüzden ama her ses eğitimi alan bu kadar iyi şarkı söyleyemeyebiliyor ya da sesini gösteremeyebiliyor. Mesela Onur Baytan’ın sesi daha önceki düetlerde bu kadar dikkatimi çekmemişti. Ama bu şarkı onun sesini ve şarkıcılığını göstermesi açısından çok doğru olmuş.


Müzik artık hayatını geçindirmek için tercih edilecek bir meslek değil belki ama Onur Baytan oyunculuğu devam ettirecekse bile müziğe de önem vermeli. Ciddi bir kariyer planlamasıyla pop müziğin iyi şarkı söyleyen genç erkek şarkıcı kontenjanında sağlam bir yer edinebilir. Tabii her genç şarkıcının düştüğü tuzağa düşüp tek tip bir müzik türüne takılıp kalmazsa.


Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder