Günün Şarkısı 27 Mart 2019


Deeperise Feat. Fikri Karayel – “Yağmur”


Çok genç yaşına rağmen “deep house” tabir edilen türde çok parlak işlere imza atarak ülke sınırları dışında da mzüik listelerine girmeyi başarmış Deeperise’ın Jabbar’la ortak ürettiği “Raf”, 2017’nin mutlak “hit” lerinden biri olmuştu. Ardından yine aynı ikili “Geçmiş Değişmez” teklisini yayımladılar ve o da nokta atışı oldu. Deeperise’ın yeni teklisi ise geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Bu defa yanındaki isim yeni neslin yıldızı parlayan isimlerinden Fikri Karayel.


Fikri Karayel’in ilk albümü “Zor Zamanlar” yayımlandığında takvimler 2014’ü gösteriyordu. İyi bir ilk albümdü, yetenekli bir müzisyen ve iyi bir şarkı yazarı kazandığımızı düşünmüştük. Ama sonra uzunca bir ara verdi. 2018’de ise “Yol” adlı teklisiyle yeniden çıktı karşımıza. Tarzı değişmişti. İlk albümdeki akustik ve “rock”a yakın “sound”un yerini elektronik tınılar almıştı bu defa. Türün sevenlerinin bağrına bastığı bir şarkı oldu “Yol” ve epey ses getirdi. Ardından “Yorgunum Çok” teklisi geldi.


Deeperise (gerçek adıyla Mesut Yılmaz) ve Fikri Karayel’i bir araya getiren şarkı ise “Yağmur” adını taşıyor. Sözleri Fikri Karayel’e ait şarkının bestesi ve düzenlemesi Deeperise’a ait.


Elektronik müziğin ‘80’lere “flashback” yapan bu stiline Türk popu çok çabuk adapte oldu. Dünyadaki örneklerini aratmayacak işler de çıkıyor üstelik. “Yağmur” böylesi bir şarkı. İki genç müzisyenin ortaklığındaki kimya o kadar doğru ki bu ortaklığın devamı gelirse şaşırmamak gerek.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder