Şenay Lambaoğlu - "Rüyalarıma Gir"


İYİ BİR HABER


(30 Temmuz 2018 tarihinde www.milliyetsanat.com 'da yayımlanmıştır.)

Albüm yapmanın bu denli zor olduğu bir dönemde, üstelik de genele hitap etmediği âşikâr, caz gibi “zor” bir müzik türünde istikrarla albüm yapmaya devam ediyor Şenay Lambaoğlu. Geçtiğimiz günlerde Ada Müzik etiketiyle yayımlanan “Rüyalarıma Gir”, Şenay Lambaoğlu’nun dördüncü albümü.


Prodüktörlüğünü de kendisinin üstlendiği bu yeni albümünde Şenay Lambaoğlu, söz ve müzikleri kendisine ait dokuz şarkıya yer vermiş. Düzenlemelerde ise Tolga Bedir, Adem Gülşen ve Kaan Bıyıkoğlu’nun imzaları var.


İlk albümünden bu yana Şenay Lambaoğlu ismi “iyi albüm” garantisini başından veriyor. Bu albümde de kural değişmemiş. İçinden bilgisayar geçmeyen, tamamen akustik “sound”, işinin ehli müzisyenler tarafından çalınmış, her birinin net ve temiz duyulduğu enstrümanların müzikal zenginliği, eli yüzü düzgün besteler ve sözler ve abartısız, sade, duru bir solist.


Günün moda müzikal akımlarına, dinleyici tavlama numaralarına sırtını çevirmiş, zamansız ve mevsimsiz şarkılar var bu albümde ama gün ortası sıcağının hafif bir esintiyle akşamı getirdiği yaz günlerine, gecelerine sükûnet ve huzur lazımsa (hele ki şehir ya da plaj gürültüsünden sonra), bu ara dinlenebilecek en ideal albüm olabilir.  


Albümde daha ilk dinleyişte etkilendiğim şarkı albüme adını da veren “Rüyalarıma Gir” oldu. Ardı ardına gelen iki eğlenceli şarkı; “Bir Gün Bir Adam” ve “Yerin Var mı?”yı ayrı ayrı sevdim. “Ah Ne Hoş” da Tolga Bedir’in piyano, Erdinç Şenyaylar’ın gitar sololarına bayıldım. “Havada”nın umutlu havasında parmaklarımı şıklatmaya başladım. “Beni Ben”de beklenmedik bir biçimde çıkıp gelmiş Derya Türkan kemençesiyle müziğin coğrafya tanımayan ülkesine bir kez daha misafir oldum.


“İyi haberler almalıyım acilen”, diyor albümün son şarkısı “Günaydın Ülkem” de Şenay Lambaoğlu. Hepimizin ortak duygusu bu nicedir. Bu albüm tek başına iyi bir haber aslında. Dinleyene iyi geliyor çünkü.

TEMMUZ 2018



Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder