Ayşen - "Bunlar Var Ya"



(17 Eylül 2018 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Sektörde ‘90’lardan bu yana adını ayrıcalıklı bir yere yazdırmayı başarmış Ayşen, son yıllarda eşi Kemal Şimşekyay ile birlikte yazdığı şarkılarla popülerin tam göbeğinden ses vermeye başladı. “Hit” formüllü şarkı yazmak kolay gibi görünür ama zordur. Dozu birazcık kaçırdınız mı baltayı taşa vurursunuz. Ayşen – Kemal Şimşekyay çifti de işi fabrikasyona dökene kadar hiç de fena gitmedi ama işte o doz var ya o doz…


Ayşen yıllar sonra tekrar karşımıza şarkıcı olarak çıktı ve haliyle de çıktığı şarkı “hit” formüllü oldu. DMC etiketiyle yayımlanan “Bunlar Var Ya”, sözleri Ayşen’e, bestesi Kemal Şimşekyay’a, düzenlemesi ise Volga Tamöz’e ait bir şarkı.


Önce iyi tarafını söyleyeyim… Yıllar öncesinde çok “cool” iki albüm yapmış Ayşen’i yıllar sonra böyle bambaşka bir imajla, dans ederken filan görmek neresinden baksanız ters köşe. Ayşen artık yirmili yaşlarında değil nihayetinde. İleri ya da geri gitmiş orası tartışılır belki ama bir şekilde bugünü yakalamış.


Ama keşke bugünü yakaladığı şarkı bu olmasaymış. Bundan yıllar önce İsmail YK albümleri yüz binler satar, MÜYAP ödüllerini toplarken sektörün büyük kısmı burun kıvırıyor, dalga geçiyordu. O sıralar Ayşen de bilumum orkestralarla sahnede cazlar, “blues”lar, Whitney Houstonlar Mariah Careyler filan söylüyordu muhtemelen (yakın zamana kadar da söylüyordu zira.) O iyiydi bu kötü demiyorum; hepsinin yeri ve ağırlığı ayrı ama o zamandan bu zamana ne oldu da herkes İsmail YK şarkıları yapmaya başladı? Bu altına son model elektronik seslerin döşendiği halay ritimleri, melodileri ve bu zorlama slogan şarkı sözleri donanımlı müzisyenlerin yapabileceklerinin en iyisi mi sahiden? Ayşen’den “hit” formüllü bir şarkı dinlemeye bir itirazım yok ama o şarkı bu şarkı değil sanki.



EYLÜL 2018

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder