Günün Şarkısı 15 Mayıs 2019


Güntaç Özdemir – “Öyle Demek İstemedim”


İlk albümü “Benimle Yan”ı 2012 yılında yayımlamıştı Güntaç Özdemir. 2016 yılında “Nerde?”, 2017 yılında “Falaka” teklilerini çıkardı. 2018 yılında yeni bir şarkı yayımlamayan Güntaç Özdemir’in üçüncü teklisi “Öyle Demek İstemedim”, Avrupa Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü.


Şarkının söz ve müziği Güntaç Özdemir’e ait. Düzenlemeyi ise Özdemir ve Görkem Yenilmez birlikte yapmışlar.  


Evet çok sık yeni bir şeylerle çıkmıyor karşımıza ama çıktığı zaman da sunduğu şarkının iyi olduğundan şüpheniz olmuyor. Nitekim “Öyle Demek İstemedim” de hem gayet iyi bir şarkı hem de dinleyici kolayca tavlayacak sloganlı sözleriyle ticari şansı da yüksek bir şarkı. Güntaç Özdemir ilk albümünden sonra yeniden ana akım bir müzik firmasıyla çalışması da bu ticari şansın bir başka ayağı olabilir.


Gelgelelim şarkının “intro” melodisi fena halde Yıldız Tilbe’nin “El Adamı” şarkısının “intro”suna benziyor. O kadar ki acaba “sample” olarak mı kullanmışlar diye düşünüp şarkının künyesine baktım hemen ama ne Yıldız Tilbe’nin ne de o şarkının düzenlemesini yapan Suat Suna’nın adı geçiyor. Tesadüfün böylesi durumu var ama keşke olmasaydı.     

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder