Günün Şarkısı 16 Mayıs 2019


Sertab Erener – “Every Way That I Can”


Madem Eurovision haftasındayız ve madem senelerdir olduğu gibi bu sene de katılmıyoruz bu çılgın yarışmaya, o halde eski zaferlerimizle övünüp mesut olalım bari. “Zaferlerimiz” dediğime bakmayın, Türkiye’nin Eurovision mazisi epey acıklıdır aslında, bilen bilir. Her sene aynı heves, aynı heyecan, aynı “Haydi Ya Allah!” nidaları ve her sene birbirinden felaket sonuçlar, hüsran, hayal kırıklığı, “Avrupa bizi sevmiyor! Zaten bu yarışma da politik,” serzenişleri… Hayatlarımızın bir dönemi bunlarla geçti. Unutmak mümkün mü?


2003 yılı ise bu meşum yarışmada makus talihimizi yendiğimiz yıl olarak tarihe geçti. “Halley”le 1986’da aldığımız dokuzunculuk ve “Dinle” ile 1997’de artık yarışmadan tamamen umudumuzu kesmişken alıverdiğimiz üçüncülükten sonra 2003’de mucize gibi bir şey oldu ve Sertab Erener “Every Way That I Can”le senelerce ama senelerce süren hayalimizi gerçeğe dönüştürüverdi.


O sene Sertab Erener TRT tarafından yarışmada Türkiye’yi temsil etmek üzere seçilmiş, Erener ve Demir Demirkan’ın hazırladığı üç şarkı arasından bu şarkıda karar kılınmıştı. Şarkı Türkiye’de ve dünyada Sony Müzik etiketiyle yayımlandı.


24 Mayıs 2003 gecesi ekran karşısında o kutlu anda bizler, yarışmayı bin yıldır filan sunmakta olan Bülent Özveren’in “Türkiye birinci, Türkiye birinci! Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşıyorum!.. Şu anda herkes bana döndü salonda çünkü şeyimin önünde… Naklen yayın kulübemin önünde bir tane Türk bayrağı var…” şeklinde devam eden coşku dolu konuşmasını gözyaşları ile izliyor, ekranda Sertab Erener ve ekibinin sevincini gördükçe tüplü televizyonlarımıza sarılmamak için kendimizi zor tutuyorduk.


Güzel günlerdi… Heyecanlanmış, eğlenmiştik, mutlu olmuş, gururlanmıştık. Ne diyeyim… Hani bu aralar herkes birbirini bir şeyleri çalmakla suçluyor ya… Kim kimden neyi çaldı onu tarih yargılayacak muhakkak ama bildiğim bir tek şey var: Birileri bizim neşemizi çaldı, orası kesin.   


Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder