Günün Şarkısı 2 Mayıs 2019


Gökben – “Aşk Dediğin Laftır”



İlk 45’liğini 1972 yılında yapmıştı ama onu tüm ülkeye tanıştıran plak 1974 yılında piyasaya çıkan “Şiribim Şiribom / Ve Bir Gün Sen” 45’liği. Yurdaer Doğulu Orkestrası solistliği ile geçen ilk yıllarından sonra Ali Kocatepe gibi bir prodüktör ve şarkı yazarı ile çalışması onun yeteneğini kısa zamanda parlatmasını sağladı. ‘70’lerin ikinci yarısında Gökben artık bir stardı.


“Aşk Dediğin Laftır” ilk olarak 1975 yılında 1 Numara Plakçılık etiketiyle 45’lik olarak yayımlandı ve plağın B yüzünde yer almasına rağmen büyük bir “hit” oldu. Bir yıl sonra piyasaya çıkacak ilk Gökben 33’lüğüne de bu şarkının adı verilecekti bu yüzden. “Aşk Dediğin Laftır”, yabancı bir şarkının üzerine Ali Kocatepe ve Hıncal Uluç’un birlikte yazdığı Türkçe sözlerle oluşturulmuş bir şarkıydı ve düzenlemesi Hurşid Yenigün tarafından yapılmıştı.   


Gazinoların solist altı kadrolarında çalışan, hatta o dönemde Ajda Pekkan’ın en büyük rakibi olarak gösterilen, birbiri ardına yayımlanan plaklarıyla da adından sıklıkla söz ettiren Gökben, 1992 yılında piyasaya çıkan son albümü “Aşka Çeyrek Var” sonrasında müzik dünyasından uzaklaştı. Hâlâ zaman zaman özel gecelerde sahneye çıksa da artık aktif olarak müziğin içinde değil. 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder