Yüzyüzeyken Konuşuruz - "Boş Gemiler"



(17 Eylül 2018 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Yüzyüzeyken Konuşuruz, “Sandal” ve “Bodrum” teklileriyle ipuçlarını verdiği “sound” değişikliğini 2018 Şubat ayında piyasaya çıkan “Akustik Travma” albümüyle ilan etmişti. Öyle ki ilk iki albümle bu anlamda bağını tamamen kopardığı söylenebilirdi rahatlıkla. Diğer taraftan grubun öncelikle sözleriyle dikkat çeken kendine has şarkılarının aynı izleği yükselen bir ivmeyle devam ettirdiği söylenebilirdi.


Yüzyüzeyken Konuşuruz yılı kapatmadan bir de tekli yayımladı geçtiğimiz günlerde. Sony Müzik etiketiyle yayımlanan şarkı “Boş Gemiler” adını taşıyor. Tıpkı “Akustik Travma” albümünde olduğu gibi müzikal biçemi gibi kayıt niteliği ile de bu şarkı ilk iki albümden ayrılıyor. “Boş Gemiler” pekala dokuz şarkılık albümün onuncu şarkısı olabilirmiş.  


Kaan Boşnak, Engin Sevik, Can Tunaboylu ve Can Kalyoncu'dan kurulu Yüzyüzeyken Konuşuruz, bir parça dudak bükerek ve de gülümseyerek aynı sepete koyduğumuz “tuhaf isimli gruplar”dan biri olmanın ötesine geçmiş vaziyette. Kendi yolunu bulmuş ve yerini sağlamlaştırmaya başlamış olduğunu “Boş Gemiler” ile bir kez daha gösteriyor.



EYLÜL 2018

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder