Günün Şarkısı 1 Haziran 2019


Cengiz Ateş – “Kıyamadım”


Bursa doğumlu Cengiz Ateş, halen Bursa’da yaşıyormuş. Bursa Belediye Konservatuarından mezun olduktan sonra İTÜ Ses Eğitimi Bölümünde okuyan Ateş, 2008 ve 2010 yılları arasında New York’ta yaşamış ve orada müzik çalışmalarına devam etmiş. 2010 yılında Türkiye’ye döndükten sonra Bursa’da çeşitli mekânlarda sahneye çıkmaya devam eden Cengiz Ateş’in ilk teklisi “Unutturmam”, 2018 yılında yayımlanmıştı. Ateş’in yeni teklisi “Kıyamadım” ise geçtiğimiz günlerde ETL Records etiketiyle piyasaya sürüldü.


İlk teklisinde Onur Koç’un bir şarkısını seslendiren Cengiz Ateş, bu defa bir “cover” tercih etmiş. 2003 yılında yayımlanmış “Bebek” adlı İzel albümünde yer alan “Kıyamadım”, söz ve müziği Altan Çetin’e ait bir şarkı. Yanlış hatırlamıyorsam o günden bugüne de kimse bir daha seslendirmedi ki o albümde de diğer “hit”lerin bir miktar gölgesinde kalmıştı.


‘90’lardan yavaş yavaş sıkılıp 2000’lere meyletmemiz yakındır. 2000’ler deyince de o periyotta Altan Çetin şarkılarının yeri çok sağlamdır. Bu bakımdan Cengiz Ateş’in “cover” seçimi çok doğru olmuş ki zaten sahnede de sürekli söylediği bir şarkıymış. Batu Çaldıran’ın elektronik düzenlemesi şarkıyı tam da bugünlere taşırken, Cengiz Ateş’in temiz şarkıcılığı da üzerine eklenince “keşke yeniden söylenmeseymiş” demeyeceğimiz bir “cover” çıkmış ortaya. Ayrıca bu şarkının bir önceki şarkısına kıyasla sesine ve şarkıcılık tavrına daha doğru oturduğunu da söylemeliyim.


Hakkında yazılıp çizilenlerden anladığım kadarıyla Cengiz Ateş Bursa’da halihazırda bir star zaten. Ne çare ki İstanbul’dan bakınca il sınırları dışı pek görünmez. Cengiz Ateş şimdi emin adımlarla adını Bursa dışında da duyurma çabasında ve bunu yakın vadede başarması da sürpriz olmayacak, iyi bir şarkıcı ve donanımlı, ne yaptığını bilen bir müzisyen çünkü.  


Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder