Günün Şarkısı 14 Haziran 2019


Berksan Feat. Turaç Berkay – “Yeni Biri”


Çok doğru bir yoldan ilerliyor ve çok doğru işler yapıyor Berksan. Onun kuşağından Türkçe popun 2000’li yıllarından sıyrılıp, 2020’li yıllara göz kırpabilen pek fazla isim sayamayacağız bu gidişle. Berksan sayabileceğimiz birkaç isimden biri olabilir.


2018’de yayımladığı “Ben” ve “Yok Öyle Dünyam” ve 2019’da yayımlanan “Sakin” ana akım pop müziğin ritmini, “sound”unu, dilini yakalayabilmiş şarkılardı. Geçtiğimiz günlerde Sony Müzik etiketiyle piyasaya çıkan “Yeni Biri” de öyle.


Berksan zaten bir süredir şarkılarının düzenlemelerini kardeşi Turaç Berkay Özer’e emanet ediyor. Fakat bu teklide “featuring” durumu var. Sözlerini Berksan’ın yazdığı şarkının bestesi ve düzenlemesi Turaç Berkay’a ait. Klipte de görünüyor Turaç Berkay. Sanırım “featuring” durumunun sebebi de bu (bu meseleler çok karışık, tam anlamıyorum bazen.)


Sürükleyici bir pop şarkısı “Yeni Biri”. Akılda kalıcı sözleri, melodisi ve modern düzenlemesiyle pop sevenlerin bütün isteklerine cevap verebilecek türden. Bu yaz sıkça duyacağımız şarkılardan biri olma ihtimali yüksek.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder