Günün Şarkısı 13 Eylül 2019


Lider Şahin – “Mesela”


Şimdi ben nasıl tarafsız olayım, siz söyleyin. Seninle Başım Dertte müzikalin başrolünü oynaması için toplantı yaptığımız ilk günden itibaren Lider’le 2018 yılının neredeyse yarısında Allah’ın her günü bir aradaymışız. Aynı ekipte çalışmış, ter dökmüş, yorulmuş, gülmüş, eğlenmiş, yemiş, içmiş, kimi zaman dertleşmiş, kimi zaman gerilmiş, birbirimize kızmış, sonra yine anlaşmış, birer abi – kardeş olmuşuz. Ki Lider’i ondan bir on sene evvelinden beri tanıdığımı da bir yana bırakıyorum.


Aslında en çok da bu yüzden, Lider’in ilk teklisinde şayet umduğum gibi bir şeyle karşılaşmasaydım herkesten önce sopayı eline alan ben olurdum, emin olun; tarafsızlık meselesi işin şakası. Neyse ki buna gerek kalmadı.  


Lider Şahin’in ilk teklisi “Mesela”, geçtiğimiz günlerde Lider Entertaintment etiketiyle yayımlandı. Şarkının söz ve müziği Lider Şahin’e ait, düzenleme ise Okan Akı tarafından yapılmış. Çok güçlü, etkili, akılda kalıcı bir melodisi olan, sözleri de incelikle yazılmış bir pop şarkısı “Mesela”. Hem modern hem klasik unsurların, elektronik seslerin, yaylıların, nefeslilerin ustaca kullanıldığı düzenleme şarkının ruhunu ve meselesini çok doğru yansıtmış. Lider ise çok açık ve parlak bir biçimde seslendiriyor şarkıyı. Diksiyonu, duygusu, vurguları, her şey yerli yerinde. “Mesela” son dönemde pop müzik kategorisinde yapılmış en özenli iş olabilir.


Müzikte başarı kazanmış anne ve babaların çocukları aynı işi yapmaya kalkıştıklarında sonuç her zaman verimli olmayabiliyor. Lider bu eşiği aşabilmişlerden. Yıllarca babasının sahnesinde vokal yapması gibi çok sağlam bir okuldan yetişmişliği bir kenara, nasıl iyi şarkı söylediğini, şarkı söylerken dinleyenleri nasıl etki altına aldığını bizim müzikal sürecinde zaten bizzat görmüştüm. İşine nasıl titizlendiğini, hakkını vermek için nasıl çalıştığını da. Bu kadar özgüvenli ve disiplinli bir biçimde kendini yaptığı işe adaması, Şahin soyadının getirdiği ya da getireceği konfor alanının (hatta bazen de dezavantajın) dışına çıkabilecek gücü veriyor ona. Nitekim bu ilk şarkısı da bunun ispatı oluyor.


Ne Lider babasına benzer bir biçimde şarkı söylüyor ne de şarkı bir Selami Şahin şarkısını andırıyor. Başka bir kimlik, başka bir iklim ama kendine has bir tat, bir renk. Dahası günün popüler müziğinin kısır döngüsü içinde dikkat çekecek, fark yaratacak bir şarkı. Çok iyi bir başlangıç sözün özü. Bakalım arkası nasıl gelecek?

Yavuz Hakan Tok

1 yorum:

  1. Çok sıradan bir ses ve yorum ve bir o kadar vasat bir şarkı. Yazınızı okuyucunca aynı şarkıyı mı dinledik diye düşündüm. Yazı girişinde dediğiniz gibi yakınlıktan mütevellit objektif olamamışsiniz bence.

    YanıtlaSil