Günün Şarkısı 18 Ekim 2019


Özgür Ordulu Orka Orkestrası – “Kime Ne?”


Orka Orkestrası, Özgür Ordulu’nun sahibi olduğu olduğu Orka Müzik ve Organizasyon şirketinin bünyesinde organizasyon ve etkinliklerde sahneye çıkan bir orkestra imiş ve 2013 yılında kurulmuş. Orkestranın 12 kişiden oluştuğu bilgisini okudum ama tabii bilirsiniz etkinlik orkestraları, etkinliklerin gerektirdiği şekilde büyüyüp küçülebilecek esneklikte olur genellikle. Her teldeni her türden, geniş bir repertuar da şarttır ki Orka’da da öyleymiş. “Miş” kullanıyorum çünkü ben de okuduklarımın yalancısıyım, Orka Orkestra’sını hiç sahnede izlemedim.


Orka Orkestra’sı ilk kez 2018 yılında “Ayrıcalığın Ne?” adlı tekliyle albüm sektörüne adım atmıştı. İkinci tekli ise geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlandı. Bu defa bildik bir şarkı tercih edilmiş. Söz ve müziği Şehrazat’a ait olan ve ilk Kenan Doğulu tarafından 2001 yılında seslendirilen “Kime Ne?”yi 18 yıl sonra (Vay be! O kadar olmuş mu?) Orka Orkestrası’ndan dinliyoruz bu defa.


Önümüzde bir ENBE örneği var. Kimlerden oluştuğunu hiçbir zaman bilmediğimiz, bestecilerin, aranjörlerin ve hatta solistlerin dışarıdan misafir olduğu albümler yapmış bir “orkestra” olarak ENBE tuhaf bir kulvar açmıştı sektörde. Neyse ki Orka’nın en azından solistleri kendinden. Hatta isimlerini de yazayım: Neylan Yedikel, Petek Akçakaya ve Mehmet Kılınç.


Buna karşın düzenleme Erhan Bayrak tarafından yapılmış. Haliyle altyapıda orkestra elemanlarının çaldıklarını pek zannetmiyorum; en azından aksi yönde bir bilgiye rastlamadım. Erhan Bayrak’ın dinamik ve güncel “sound”ların izini süren düzenlemesi şarkıyı bugüne hakkıyla taşımış, o ayrı. Solistlerin performansları ve enerjileri de 2019 model “Kime Ne?”yi Kenan Doğulu versiyonuyla kıyaslamadan dinlememizi sağlıyor. Eğlenceli ve neşeli bir yeni versiyon olmuş, ben sevdim.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder