Günün Şarkısı 19 Ekim 2019


Emir Yargın – “Mevzu Kriz”



2012 yılından bu yana iki albüm iki de tekli yayımladı, film müzikleri yaptı ama YouTube’daki Çakal Lezzetler adlı eğlenceli yemek programı şarkıcılığının önüne geçti gibi. Yetenekli, yaratıcı ve komik. Müziği de öyle… Emir Yargın’ın yeni teklisi “Mevzu Kriz” geçtiğimiz günlerde Burusvillis Company etiketiyle piyasaya sürüldü.


Elektronik müziğin daha melodik ve söze de dayalı tarafından ses veriyor Emir Yargın. Sözleri Emir Yargın, müziği Emir Yargın ve Arel Koray Nalbant imzalı “Mevzu Derin” de böyle bir şarkı. Hatta bu defa daha önce hiç olmadığı kadar sloganlı, bir ağızdan söylemeye müsait bir şarkı yazmış ve her zaman olduğu gibi işin eğlencesini de çıkarmış. Daha ilk dinleyişte aklınıza takılıyor, dilinize dolanıyor.


Emir Yargın ve Arel Koray Nalbant birlikte yaptıkları film müziği çalışmaları esnasında bu şarkının “Mevzu Kriz”in melodisini bulup bir kenara koymuş, sonrasında da bu şarkıyı ortaya çıkarmışlar. Parçanın prodüktörlüğünü de Arel Koray Nalbant yapmış. 


Şarkının bir de klibi var ki evlere şenlik. Tanıdık yüzlerinde yer aldığı ve adeta Flash TV tipi bir “boiler room” canlandırması olarak tanımlanabilecek klipte Ellum Guy ve Solomun esprileri de kullanılmış. Emir Yargın’sa yönetmenliğini de yaptığı bu klipte baştaki anons sonrasında figüran olarak kalmayı tercih etmiş. Şarkının esprili enerjisi ve parti havası kliple de perçinlenmiş böylece. “Trap”in “rap”in karanlık sokaklarından içimiz şişti. Biraz eğlenelim, ne var?


Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder