Günün Şarkısı 20 Ekim 2019

Gökhan Türkmen – “Aşkın Enkazı”



Gökhan Türkmen dört koldan farklı işler, projelerle gündemi sürekli sıcak tutuyor. Bu hem çalışkanlık ve üretkenlikle doğrudan ilgili bir strateji hem de zamanın ruhu bunu istiyor belki. Daha geçtiğimiz günlerde beş şarkısının tek bir gitarla çalınıp söylenmiş versiyonlarından oluşan “Gökhan Türkmen’le Az Biraz” adlı kısaçalar servis edilmişti. Benzer bir konseptte Serkan Ölçer’le birlikte yapacağı “Hemdem” konserleri de başlamıştı ki Türkmen cephesinden bir de yeni tekli geldi.


GTR Müzik etiketiyle yayımlanan “Aşkın Enkazı”, söz ve müziği Birkan Nasuhoğlu’na, düzenlemesi ise Ahmet Faik Dökmeci’ye ait bir şarkı. Söz ve müziğini kendisi yazmamış olsa bile tam bir Gökhan Türkmen şarkısı; onun yıllar içerisinde tavrını ve tarzını bulmuş, farklı arayışlardan da sürekli beslenmiş müziğinin 2020’li yıllara bir selamı belki de. Zira bu şarkı, on şarkıdan oluşacak yeni Türkmen albümünün de habercisiymiş aynı zamanda.


Her şeyden önce şarkının düzenlemesi çok zengin, çok doyurucu. Özellikle yaylıların kullanılış biçimi, kontrşanlar filan inceden bir Onno Tunç tadı bırakıyor kulakta. Nefesliler ve vokallerin armonisi de müthiş. Bu kadar dört başı mamur, tam tekmil kayıtlar pek az yapılır oldu artık. Ben kendi adıma ne kadar özlediğimi fark ettim. Hep akustik, hep gitar, nereye kadar?


Şarkı için Bora Çifterler tarafından çekilen klip ise üç parçalık bir serinin ilk kısmıymış ve hikâye üç kliple tamamlanacakmış. Klibin sonundaki “devam edecek” ibaresi de bu sebeptenmiş. Düzenlemesinden icrasına, kaydından klibine dek incelikli, özenli bu iş için Gökhan Türkmen’i ve emeği geçen herkesi tebrik etmek lazım.  



Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder