Günün Şarkısı 21 Ekim 2019


Merve Deniz – “Yüzyıllık Yalnızlık”


Merve Deniz’in bu yıl bahar aylarında piyasaya çıkan “Haberin Yok” teklisine dair yazarken popun elektronik kanadına doğru yol almaya başlamasının doğru bir hamle olduğunu söylemiştim. Her müzisyenin kendi yeteneğini parlatabildiği bir yer var ve onu bulmak elbette zaman alabiliyor. Yeni teklisi “Yüzyıllık Yalnızlık”, Merve Deniz’in o yeri bulduğunu gösteriyor.


Geçtiğimiz günlerde Avrupa Müzik etiketiyle yayımlanan “Yüzyıllık Yalnızlık”, sözleri Merve Deniz ve Arel Koray Nalbant tarafından yazılmış bir şarkı. Bestede Merve Deniz, Arel Koray Nalbant, Can Oflaz ve Gürsel Çelik’in ortak imzası var, düzenleme ise Gürsel Çelik’e ait. Genç müzisyenlerin Gürsel Çelik gibi işinin ehli bir müzisyenin vizyonundan da destek alarak ortak ürettikleri bu şarkı, güncel “sound”uyla türün dünyada yapılan örneklerinden farksız tınlıyor.


Şarkı, Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez’in en popüler romanı Yüzyıllık Yalnızlık’ın ismini ödünç almış. Şarkının kitapla bir ilgisi yok belki ama yan yana gelmiş iki kelime bazen bir kitap kadar çok şey anlatabilir ya, “Yüzyıllık Yalnızlık” da öyle bir isim. Şarkı öylesi büyük ve derin bir yalnızlıktan kurtulabilme ihtimalini hem umutlu hem bir o kadar umutsuz bir aşk hikâyesine bağlarken, dinleyenin üzerinde etki yaratabilmeyi başarıyor. Bunda Merve Deniz’in abartısız, sakin ve naif şarkıcılığının da payı var şüphesiz.



Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder