Günün Şarkısı 25 Ekim 2019


Ayşe Hatun Önal – “Efsane”


Ayşe Hatun Önal, Fikri Karayel, bir de üstüne Ufuk Kevser… Çok parlak gözüküyor böyle yan yana yazınca. Beklenti büyük oluyor. “Cool” bir elektronik şarkı mesela… Hani Ayşe Hatun Önal biraz o sulardan çıktı ya son zamanlarda… Hani Fikri Karayel ve Ufuk Kevser de tam o havalardan çalar ya…


Enteresan ama öyle bir şarkı değil karşımıza çıkan. İsmi çok iddialı: “Efsane”. Ne var ki daha şarkının başında duyduğumuz “Efso” vokaliyle bir kalıyorsunuz şöyle. Bayatlamadı mı çoktan bu “efso” esprisi (hatta şarkısı bile yapıldı çok önce?) Dahası ben kendi adıma sözlerin ne anlattığını, neden bahsettiğini zerre anlamadım. Hadi onu geçtim. Bu melodiyi ben bir yerden tanıyorum. Yoksa neden şarkıyı dinler dinlemez “Devrim istiyorsanız devrim yapalım, rüzgâr nereden esiyor ona bakalım,” diye mırıldanmaya başlayayım? Ne alakası var? Var işte. Timur Selçuk’un “Dönek Türküsü” dolaşıyor “Efsane”nin melodisinde.   


Ayşe Hatun Önal'ın sesinde acayip bir karizma var. "Güzel ses, güçlü ses, şahane şarkıcılık" filan demiyorum bakın. Başka bir şey; belki bir "aura"; ona kabul. Bu şarkıda da o meydan okuyan, tavırlı sesi yine çok çekici. Klibin bir mesajı, alt metni var, o da hoş. Dahası Ufuk Kevser’in düzenlemesi çok çok iyi.


Ayşe Hatun Önal’ın ne yapsa beğenecek bir kitlesi var. Müzikte her şey çok sıradanlaşmış, renksizleşmişken biraz farklılık, biraz ters köşe iyidir belki de. Yine de “Efsane”nin beklentimin çok altında kaldığını söylemeliyim. En azından bu üçlüden beklentim bu değildi.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder