Günün Şarkısı 27 Ekim 2019

Ceren Gündoğdu – “Kayıp”


Ceren Gündoğdu müzik kariyerinin ilk ödüllerini 2014 ve 2015 yıllarında Liselerarası Müzik Yarışması’nda kız solist dalında kazandığı birincilikle almış. 2015 yılında ayrıca beste dalında da üçüncü olmuş. Bir halk müziği ustası olan Zafer Gündoğdu’nun kızı olması sebebiyle zaten müziğin içine doğmuş ve üniversite eğitimini sosyoloji üzerine alırken de müzik çalışmalarına devam etmiş. 


Genç yaşında epeyce deneyim kazanmakla yetinmeyip konservatuarda önce piyano, sonra da müzikal – tiyatro bölümlerinde eğitim almış. 2011-2013 yılları arasında ise Devlet Tiyatrosu’nun bir hayli ses getiren Sidikli Kasabası Müzikali’nde rol alarak müzikal eğitimini perçinlemiş.


Tabii bu dönemin bütün genç müzisyenleri gibi onun da adının duyulmasında YouTube için kaydettiği “cover” videoların payı olduğu söylenebilir. 2018 yılında Bak Ne Söylicem adlı YouTube kanalı için kaydedilen “Creep”, daha sonra dijital platformlarda tekli olarak da yayımlanmış ama Ceren Gündoğdu’nun ilk teklileri, ondan önce piyasaya sürülen “Kardan Adam”, “Tepetaklak” ve bir yıl öncesinde videosu yayımlanan “Âni” adlı şarkılar.


2019 yılında EMI Müzik’le çalışmaya başlayan Ceren Gündoğdu’nun bu firmadan “Ben Hep Seni Sevdim” ve “Sağım Solum Aşk” adlı teklileri yayımlandı. Bir süre önce de Vera ile birlikte kaydettiği “Bozuk Para” ile çıktı dinleyici karşısına. Yeni teklisi “Kayıp” ise geçtiğimiz günlerde yine EMI Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü.


Diğer şarkılarında olduğu gibi bu şarkısında da söz ve müziği kendisi yazmış Ceren Gündoğdu. Aranjörlüğünü ve prodüktörlüğünü ise Arel Koray Nalbant yapmış. Akustik tavırlı, sakin “soft” şarkılar yazıyor Ceren Gündoğdu. Tamamen batı formunda, armonileri sağlam, kendine has bir tavrı olan, olgun şarkılar bunlar. 


Eğitimli ve donanımlı bir müzisyen olduğunu biyografisini okumamış olsanız bile tahmin ediyorsunuz şarkılarını dinlerken. Ne var ki tek kusur da aynı yerden kendini gösteriyor. Onun kuşağının büyük kısmında kendini gösteren bir kusur bu. Sesli harflerin hemen hepsini eziyor ve Türkçe şarkılarda çoğunlukla İngilizce vurgular kullanıyor.


Bu bir moda ve bu tarz şarkı söyleyenlerin de seveni çok, onun farkındayım ama bu kadar doğru şarkı yazabilen ve sesini bu kadar iyi kullanabilen bir müzisyenin kalbe de dokunabilmesi, kelimelerinin duygusunu da aktarabilmesi şahane olurdu diye düşünmeden edemiyorum.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder