Günün Şarkısı 6 Kasım 2019


Pera – “Ölebilirim”


Bir dönem Türkçe müzik piyasasını kasıp kavurmuş “rock” furyası etkisini yitirince olan o dönem adını duyurmuş genç gruplara oldu. Zaten köşe başlarını tutan isimler belliydi, onların arasına giremeyenler içinse başka yönlere gitmek ya da dağılmak seçenekleri kaldı geriye. O furyayı ucundan yakalamış genç bir grup olan Pera ise kendi köşe başını tutabilmeyi bir şekilde başardı. İstikrarlı gitti, yolunu şaşırmadı, zaman içinde kazandığı kitleyi hayal kırıklığına uğratmadı.


2012 yılında piyasaya çıkan ilk albümünden beri sevdiğim, dikkate değer bulduğum, önemsediğim bir grup oldu Pera. Sonrasında üç albüm daha yaptılar, üzerine tekliler de koydular. 2019 yılında grup cephesinden iki tekli gelmişti: “Sorarım Hayatı” ve bir arabesk “cover” olan “Yakarsa Dünyayı Garipler Yakar”. Pera’nın yeni teklisi “Ölebilirim” ise geçtiğimiz günlerde Soundfeed Production etiketiyle piyasaya sürüldü.


Söz ve müziği Gökhan Mandır’a ait “Ölebilirim”, klasik kalıplarda, melodik bir “rock” şarkısı. Dinleyeni çabuk kavrıyor, dile kolay dolanıyor. İsmi çok dramatik olsa da sözlerdeki esprili tavır ve kıvraklık melodide de kendini gösteriyor. Zaten şarkının Gökhan Mandır tarafından çekilen klibi de ona nispet, epeyce eğlenceli. Belli ki klibi çekerken de, şarkıyı çalıp söylerken de eğlenmişler. Bu da şarkının enerjisine doğrudan yansımış. Dijital platformların kaygan zeminlerinde sayısal veriler ne gösterir bilemem ama şarkının tam bir “konser hiti” olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.



Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder