Can Kazaz - "Sabahlar"


“İyi ki Vardılar”


Can Kazaz yeni albümünün habercisi “Sabahlar”ı bir süre önce Universal Müzik etiketiyle yayımladı. 2020’nin ilk üç ayına “Yuken” adı verilmiş bir kısaçalar, Sansar Salvo’yla ortak tekli “Hezeyan” ve Oğuz Kalfa’yla ortak tekli “İyi mi?”yi sığdıran Kazaz, bu çalışmaların her birinde bir dönüşümün haberini verir gibiydi aslında. Yıllar sonra yeniden Yuken mahlasını kullanması da boşuna değildi. Daha ziyade “indie” sularında gezinen akustik müziği ile tanıdığımız Can Kazaz henüz bir albüm yayımlamış iken “rap” ve “hiphop” türünde işler üretmiş bir prodüktör olduğunun hatırlatır gibiydi.




Yani moda oldu diye değil; zaten bildiği ve yaptığı bir işin devamını getirme niyetinde olduğunu anlaşılıyordu. Nitekim bunu fark edenler için “Sabahlar”ın gelişi sürpriz olmadı.


Aslına bakarsanız artık benimsediğimiz tarzının, şarkı sözleri ve bestelerinin farklı sürümü gibi “Sabahlar”. Can Kazaz son iki albümünde iyiden iyiye yetkinleştiği şarkı yazarlığını bu kez farklı bir müzikal anlayışla şekillendiriyor. Daha dinamik, elektronik, ritmin kendini daha fazla hissettirdiği bir altyapıyla “Sabahlar” ilk dinleyişte kulağa farklı tınlasa da bildik Can Kazaz duyarlılıklarından da uzaklaşmıyor.


Özellikle şarkının sonlarına doğru giderek yükselen “synth” sesler ve emprovize vokaller çok etkileyici. Nefis bir melodi ve eli yüzü düzgün şarkı sözleriyle oya gibi işlenmiş bir şarkı… En önemlisi de bu tarz müzik yaparken doğru düzgün bir Türkçeyle de şarkı söylemenin mümkün olabildiğini gösteren bir şarkıcı...


Adının “Kızılgerdan” olacağını bildiğimiz yeni Can Kazaz albümünü merakla beklemek için doğrusu bu şarkı yeterince sebep yaratıyor.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder