"... Ya da Gelme Tadı Kaçıyor"

Kerem Berberoğlu - "Dön Gel"


Yine hakkında çok fazla bir şey bilmediğimiz bir genç müzisyenle karşı karşıyayız. Dijital müziğin geleneği bu: Şarkı mühim sadece. Kim yazmış, kim düzenlemiş, söyleyen kimmiş, neciymiş, bunlara takılmamamız gerekiyor.


Kerem Berberoğlu’nun 2019 yılında yayımlanan ilk teklisi “Ona” için servis edilen basın bülteninde şu cümleler var sadece:

“Altı yaşından beri müzik aşkıyla yanıp tutuşan genç şarkıcı, yeteneği ve girişimci ruhu sayesinde kendi çapında müzikle ilgileniyor ve hatta çevresindeki müzisyen arkadaşlarıyla da ortak çalışmalar yapıyordu. Fakat zaman zalim, stüdyo kiraları pahalı ve de sektör koşulları ağırdı. Cihangir'de yeni taşındığı dairede içine kapandı ve bütün gün elektro gitar çalıp yüksek sesle müzik dinledi. Apartman sakinleri canından bezmişti. Hiçbir şikâyete aldırmadan ve hiç durup dinlenmeden üç yıl boyunca çaldı söyledi.

Bu üç yılın sonunda şiddetli gürültü mağduru üst kat komşusu kapısını çaldı. Sade kahve eşliğinde geçen medeni bir sohbet sonrasında konuyu tamamıyla halletti. Kendisi de müzik sektöründe görev aldığı için bazı girişimler başlattı. Şarkı hazırlandı, kayıtlar yapıldı, fotoğraflar ve klip çekildi.”


Bu gizemli komşu kimdir, nedir, kimin nesidir bilmiyoruz. Yalnız ilk şarkısı “Ona”nın söz ve müziğinin Emre Aksu’ya ait olduğunu biliyoruz ki Emre Aksu da müzik sektöründe söz yazarı ve besteciliğinden önce prodüksiyon ve menajerlik tarafında yaptıklarıyla tanınan, bilinen bir isim.


Kerem Berberoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yayımlanan yeni şarkısı “Dön Gel” de söz ve müziği Emre Aksu’ya ait bir şarkı. Bir önceki şarkı gibi bunun düzenlemesini de Erdinç Şenyaylar yapmış ve tekli yine DMC etiketiyle yayımlanmış.


İlk dinleyişte dikkat çeken, hem melodisiyle akılda kalan hem de Erdinç Şenyaylar’ın usta işi düzenlemesiyle kulağa yer eden, genel geçerin içinde farklı, kişilikli bir şarkı “Dön Gel”. Kerem Berberoğlu’nun sesinin kendine has bir tınısı ve rengi var. Şarkıya getirdiği kırık dökük yorum da çok yerinde.

Birbirine çok benzer tarzlar, ritimler, melodisiz şarkılar, mırıldanan solistler duymayı kanıksadığımız şu zamanda bu şarkı nefes alıyor, yaşıyor. Mutlaka dinleyin.   

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder