Yalın - "Bir Bahar Akşamı"


Yalın son albümünü 2012 yılında yayımladı. 2013’ten bu yana yaptığı 3 tekli (“Keyfi Yolunda Aşkı Sonunda”, “Yeniden” ve “Aşk Diye”) ise dondurma şarkılarından oluşuyordu. “O ne demek?” demeyin; görmemiş, duymamış olmanız imkansız. Algida markasının her nasılsa ve nedense aşkla özdeşleştirilmeye çalışılan Cornetto “modeli” dondurmaları iki yıldan fazla bir süredir Yalın şarkıları ile lanse ediliyor.


Yalın’ın geçtiğimiz günlerde Avrupa Müzik etiketiyle yayımlanan yeni teklisi “Bir Bahar Akşamı” bildiğim kadarıyla henüz o markaya mâl edilmedi ama yakındır, o da edilir ya da edilmiştir belki de ben görmemişimdir. Netice itibarıyla fark etmez. Sizi bilmem ama ben artık her Yalın şarkısı duyduğumda aklıma dondurma geliyor. Bu cümleyi okuyan reklamcılar kendilerini alkışlıyor olabilirler şu an; kabul etmeli ki bu bir pazarlama başarısı. Ama marka adına; Yalın adına değil. Tam tersine, Yalın bütün müzisyenlik kariyerini sonsuza dek bitirmiş olabilir. “Bir Bahar Akşamı”nın Yalın hayranları tarafından coşkuyla karşılanması, çok tıklanması, çok indirilmesi de benim gözümde bu gerçeği değiştirmiyor. En azından bu defalık…




Bir de şu var ki; “Bir Bahar Akşamı” gibi klasik olmuş bir şarkı ismini başka bir şarkıda kullanmak niyedir? Peki, bir önceki şarkının ismi “Aşk Diye” iken, bu şarkıda da “aşk diye öldüm ben,” cümlesini kullanmak? Tamam, Yalın şarkıları hep birbirine benzer ezelden beri ama o meşhur “Zalim” şarkısından sonra “Oyunbozan” diye bir şarkı yapsa yer miydik? O zamanlar yemezdik. Ama artık yiyoruz galiba. Havalar ısındı. Soğuk soğuk iyi gider.

MAYIS 2015 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder