Kenan Doğulu - "Şans Meleğim"



Söz konusu Kenan Doğulu olunca tarafsız olabilmek biraz zor benim için. Çünkü başından beri Kenan Doğulu’nun müziğiyle başım hoş değil. Türk popuna anlamsız söz dizimlerini getirenlerin başında geldiğini düşünmemdir buna birinci sebep. İkincisi o “sahnesi iyi” teranesiyle herkesin ayılıp bayıldığı ultra-enerjik halleri, sürekli bütün elleri havada görmek isteğini yinelemesi (hatta bunu Eurovision sahnesinde bile yapması), sınırsız ve sonsuz sevimlilik halinin içimi daraltmasıdır.

Buraya kadarı çok öznel bir bakış açısı elbette. Yoksa çok seveni, beğeneni, dinleyeni olduğu inkâr edilemez bir pop yıldızıdır Kenan Doğulu ve bu gerçeğe benim öznel fikirlerimi beyan etmemle zeval gelmez. Baştan sona iyi albümler değil belki ama albümlerinde zaman zaman iyi şarkılar yaptığı da olmuş, beni bile şaşırtmıştır. Tabii bunda Ozan Doğulu’nun çok sağlam müzisyenliğinin payı yadsınamayacak kadar büyüktür.


Gelgelelim yeni albüm öncesi piyasaya sürülen yeni "single"ı “Şans Meleğim” için bu kadar iyimser olamayacağım.

Müzik dünyasında hem kendisine, hem de fikirlerine çok saygı duyduğum, çok değer verdiğim, gerçekten aklı başında sayılı adamlardan biri, geçtiğimiz günlerde aynen şöyle dedi bana: “Birileri Kenan Doğulu’ya artık kırk yaşına geldiğini hatırlatmalı!” İşte aradığım cümle tam da buydu. Aklımdan geçen, ama adını bir türlü koyamadığım teşhis.


Yani kırk yaşına gelmiş bu adam, hala yirmili yaşların taşkın hormonlarıyla bir kızın saçını bir sağa bir sola savurmasına baka baka doyamıyor, gözünü süze süze havalı havalı gülmesine hayran mı oluyor? Bu kadar mı?.. Bu adamın hayatta başka derdi, hayatla başka derdi yok mu? Daha ne kadar sarkıntılık edecek gözüne kestirdiği kızlara?

Evet tam da böyle düşünen, böyle yaşayan bir takım adamlar var. Onlar tam da Kenan Doğulu şarkılarının çalındığı gece kulüplerinde fink atıp duruyorlar her gece. Onlara tav olmaya hazır saçını bir sağa bir sola savuran kızlar da gani gani bahis konusu o kulüplerde. Peki Kenan Doğulu ve Kenan Doğulu’nun müziği bundan mı ibaret? Hiç büyümeyecek, hiç olgunlaşmayacak mı?


Şarkının ritmikliğine, dansa gelirliğine, o şahane altyapıya, elektronik seslere filan hiç itirazım yok. Gayet güncel, gayet “trendy” her şey. O çok zorlama “süper süper”ler bile hoş gelebilir kulağa biraz daha iyi niyetle dinlemeye gayret edilirse. Ama hepsi bu. Bir yerlerde çalarsa dans edip eşlik edebileceğim, ama asla kulağımda kulaklıklarla dinlemeyeceğim bir şarkı “Şans Meleğim”. Dinleyene de mani olmam, o ayrı.


TEMMUZ 2011

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder