Mişa – "Bitti"



2004 yılında yayınlanan ilk albümü “Bana Şans Dile”den bu yana, pek alışılagelmedik bir yoldan giderek popüler müzik piyasasında kendine bir yer edinen Mişa, geçtiğimiz günlerde Stardium etiketiyle yayınlanan “single”ında söz ve müziği Murat Güneş’e ait “Bitti” adlı şarkıyı seslendiriyor.

Mişa aslında diş hekimi ama o daha öğrencilik yıllarından itibaren ne yapsa müziği de cebinde taşımış. İngiltere’de diş hekimliği okumakta iken, bir yandan da şan eğitimi almış. Türkiye’ye döndükten sonra da mesleğinin yanı sıra müziği de hiç ihmal etmemiş.

İlk albümünde daha ziyade protest müziğe yakın duran Mişa, 2006 yılında bu defa Anadolu-pop sularında gezinen, daha “rock” düzenlemeler içeren ikinci albümü “Maya Çalsak Göle”yi yayınladı.

2007 yılında piyasaya çıkan “Gönül Sabreyle Sabreyle” adlı albümünde ise albüme adını veren şarkının dışında ilk iki albümden şarkılar ve “remix”ler vardı. Anadolu-pop türünün çok da haşır neşir olmadığı “club” türü “remix”lerle yapılmamışı deneyen Mişa’nın son albümü ise 2009 yılında yayınlandı.

“Dost Kalamam” albümünde beş şarkı ve bir “remix” vardı, albüme adını veren şarkıda ise Özlem Tekin’le düet yapıyordu Mişa. Bu defa daha “soft-rock” bir çizgideydi şarkılar ve işin Anadolu kısmı rafa kalkmış görünüyordu.

Norveç’li rock grubu Helldorado’nun 2008 yılında Türk Milli Takımının resmi marşı olarak da kullanılan “A Drinking Song” adlı şarkısını Mişa bu albümünde “Aşk Hatırına” adıyla ve Murat Güneş’in yazdığı Türkçe sözlerle seslendirmişti.


“Bitti” adı verilmiş bu “single” da yer alan Murat Güneş şarkısı ise Tuncer Tunceli’nin düzenlemesiyle yine “soft-rock” çizgide yürüyen bir şarkı olmuş. Akılda kalıcı, insanın dinlerken parmak şıklatarak eşlik edesi gelen, sempatik bir şarkı “Bitti”.

Murat Güneş hep kurgusu sağlam, hikayesi olan şarkı sözleri yazmış, vurucu melodiler yakalamayı başarmış bir şarkı yazarı. Şarkı verdiği isimlerin popülerliği tam ortasından yakalama kaygısından mıdır bilinmez, genellikle Murat Güneş şarkıları da popüler olanın (ya da olması muhtemelin) peşinden ayrılmayan şarkılar oldu bugüne dek. “Bitti” ise Güneş’in şarkı yazarlığında daha derin, daha izi kalıcı işler de yapabileceğinin (ya da yapmakta olduğunun) kanıtlarından biri olarak müzik tarihine not düşülecek.


Bir de bu “single”da etiketi olan firmadan, yani Stardium’dan bahsetmeliyim. 2004 yılında kurulan Stardium, o günden bugüne dek yayınladığı albümlerle sektörün ezber bozan yapım şirketlerinden biri olmaya devam ediyor. Ardında güçlü medya desteği, holding bağlantıları ya da uluslararası şirketler olmadan, tamamen amatör bir ruh ve heyecanla müzik sektörüne hizmet eden Stardium’un özellikle bu zorlu zamanlarda hala ısrarla yeni isimleri lanse etmesi, satış rakamı asla garanti edilemeyecek prodüksiyonlara etiketini basması asla küçümsenemeyecek bir cesaret ve başarı.

Stardium’un bir çok çalışanının ne denli canla başla ve nasıl bir heves ve heyecanla işini yaptığını (hiç birini tanımıyor olsam da) sosyal alemden ve medyadan yakın takip ediyor ve Türkiye’de müzik sektörünün geleceği hakkında umutlanabiliyorum. 

MAYIS 2011

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder