Barbaros - "Borcun Var"


Barbaros’un 2012 çıkışlı ikinci albümü “Hayırdır”, ilk albümü kadar dikkat çekmedi ama “Borcun Var”, o albümün gizli hazinelerinden biri olarak bir köşede duruyordu. Aradan iki yıl geçmiş olmasına karşın, şarkı yeni bir düzenlemeyle dijital tekli olarak tekrar dinleyiciye sunuldu.

Sözleri Zeynep Talu, bestesi Burak Erkul imzası taşıyan bu şarkının Mustafa Ceceli tarafından düzenlenen yeni versiyonu Sony Müzik etiketiyle dijital platformlara servis edildi.


“Büyük şarkı”lar vardır; çok sık çıkmazlar karşımıza. Çıktıklarında da genellikle öyle geniş kitlelere mal olmaz, dilden dile dolaşmaz ama müzik tarihinin parlak sayfalarına yazılırlar. “Borcun Var” öylesi bir büyük şarkı işte. Şarkının bestesindeki senfonik yapı yeni düzenleme ile daha fazla hissedilir olmuş. Sözler zaten ihtişamlı. Tam da Barbaros gibi kusursuz bir şarkıcının söylemesi gerektiği türden bir şarkı velhasıl… O da zaten üzerine düşeni fazlasıyla yapmış. Varsın her dakika, her yerde çalınmasın, varsın dillere marş olmasın (ki bu işler hiç belli olmuyor; belki de çalınır ve olur.)


NİSAN 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder