Nida Şan - "Şansım Var"


‘90’ların pop furyasında tanış olduğumuz genç isimlerden biriydi Nida. “Evimizin Gelini” şarkısı ile tanımıştık onu. Her ne kadar soyadını kullanmamış olsa da Türk halk müziğinin meşhur çifti Bilge ve Ömer Şan’ın oğulları olduğunu öğrenmemiz uzun sürmedi. Albümde pop bir düzenlemeyle de olsa “Ardahan” türküsünü söylemesi boşuna değildi.


Nida, 1998 yılında yayımlanan ilk albümünün arkasını nedense getirmedi. Aradan geçen yıllar boyunca başka işlerle de uğraşsa müzikle olan bağlarını da koparmamış, yurt içinde ve yurt dışında sayısız konser ve prodüksiyon yapmış ve hatta 2013 yılında Kırgızistan’da düzenlenen bir müzik yarışmasında Türkiye adına yarışıp üçüncü olmuş. Nida Şan’ın yıllar sonra yayımlanan yeni teklisi “Şansım Var”, geçtiğimiz günlerde FunOrg etiketiyle dijital platformlardaki yerini aldı.
Teklide Duygu Çınar ve Görkem Oker imzalı “Hop” ve Onur Ocaklı imzalı “İnadına Arabesk” adlı şarkılar yer alıyor. Şarkıların kayıtlarında Erdem Sökmen, Nurhat Şensesli, Metehan Köseoğlu, Bahadır Tanrıvermiş ve Onur Soydemir gibi müzisyenlerin çaldığı bilgisine de ulaştım internetten ama düzenlemeleri kimin yaptığını bulamadım (dijital teklilerin künye[sizlik] sorunsalı.) 

NOT: Yazı yayımlandıktan sonra, "Hop"un düzenlemesinin Görkem Oker'e, "İnadına Arabesk"in düzenlemesinin ise Ulaş Önal'a ait olduğunu öğrendim.


İsmi sizi yanıltmasın, “Hop” zıpır bir pop şarkısı değil; aksine orta tempolu, gayet sakin bir aşk şarkısı. Aynı şekilde “İnadına Arabesk” de adı gibi arabesk havalarından çalan bir şarkı değil; bilakis Akdeniz müziğinin ritmik pop sularından ses veriyor. Her ikisi de iyi düzenlenmiş, iyi icra edilmiş ve söylenmiş temiz pop şarkıları. En azından Nida’nın bundan sonra gelecek albümü için beklenti yaratmayı başarıyorlar. E bu da az şey değil.

HAZİRAN 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder