Işın Karaca - "Az Bi' Mesafe"


Işın Karaca’nın yeni bir “Arabesque” albümü için kolları sıvadığını duymuş ve “inşallah doğru değildir,” demiştim geçtiğimiz aylarda. Neyse ki doğru değilmiş. Henüz “Her Şey Aşktan” albümünün üzerinden bir yıl geçmişti ki sıfır kilometre bir şarkıyla çıkıp geldi. Albüm biraz gümbürtüye gitti gibi geldi ama o dönem piyasaya çıkan hangi albüm gitmedi ki?


Işın Karaca’nın geçtiğimiz günlerde PDND Müzik etiketiyle dijital platformlarda satışa sunulan yeni teklisi “Az Bi’ Mesafe” adını taşıyor. Şarkının söz ve müziği Soner Sarıkabadayı’ya ait, düzenlemesi ise Mert Ali İçelli tarafından yapılmış.

Sarıkabadayı’nın her şarkısının sözünde minimum bir adet mantık hatası oluyor; onu öyle kabul ettik. Bu defa da “düzenli ölmek” gibi bir fiille karşı karşıyayız. Onu görmezden gelirsek, gerisi son derece akılda kalıcı, bir parça tekerleme tadında bir söz silsilesi ve gayet kıvrak bir melodik yürüyüş. Karaca’ya da tabiri caizse cuk oturmuş şarkı. Yani kimya tutmuş. Bir tek şey dışında… Işın Karaca’nın Kıbrıs kökenli olması hasebiyle bozuk tınlayan sesli harflerine alışkınız senelerdir ama şarkının en vurucu kısmının “e” harflerine yükleniyor olması fena olmuş. Nakarattaki o “ölebilirim”ler, gelebilirim”ler, şayet böyle şeyleri kafaya takanlardansanız, dinlerken sinirinizi bozabilir. Takmazsanız, ne âlâ…
Güzel bir kapak, “bir” kelimesi kısaltılırken unutulmuş kesme işaretini de görmezsek, güzel bir tasarım. Daha ne olsun?
TEMMUZ 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder