Soner Arıca - "İyisi Geliyor"


Soner Arıca’nın 2013 Mayıs’ında çıkan “Başka İklimin Çiçekleri” adlı albümü ülkenin epeyce karışık günlerden geçtiği bir döneme denk geldi ama Arıca yine de ne yaptı etti, albümden dört şarkıya klip çekmeyi başardı. Bence albüme adını veren şarkı başta olmak üzere, daha en az üç klip çıkardı “Başka İklimin Çiçekleri”nden. Zira kendi türü içerisinde olduğu kadar, Soner Arıca’nın kariyerinde de altı kalın çizgilerle çizilmesi gereken bir albümdü bu. Bakmayın geçmiş zamanda konuştuğuma, belki arkası gelecektir, onu bilmiyorum ama Soner Arıca bu yaz mevsimini, söz konusu albümde olmayan, yeni bir şarkıyla karşıladı.


Geçtiğimiz günlerde Ossi Müzik etiketiyle dijital platformlarda satışa sunulan tekli, “İyisi Geliyor” adını taşıyor. Söz ve müziği Soner Arıca tarafından yazılan şarkının düzenlemesini Sezgin Gezgin yapmış. Tekli, İkiz’s Creative Works imzası taşıyan, iddialı ve dinamik bir kapak tasarımıyla servis edildi. Aslına bakılırsa bu kapak tasarımı nasıl bir şarkıyla karşılaşacağımız konusunda epeyce ipucu veriyor. Zira “İyisi Geliyor” temposu yüksek, enerjik bir dans şarkısı. Soner Arıca’nın romantik şarkılarına müptela olanlar içinse bir nevi ters köşe. Arıca tabii ki daha önce ve son albümünde de hareketli şarkılar söyledi ama bunun “sound”u biraz daha EDM (elektronik dans müziği) sularında yüzüyor.




Sloganı yerinde, melodisi akılda kolay kalan, eğlenceli bir pop şarkısı ve takdir edersiniz ki zamanlaması da mevsim normallerine gayet uygun.’90’lardan bu yana, dönemdaşlarından birçoğunun tökezlediği, hatta bazılarının tepetaklak olduğu bir zaman dilimi sürecinde Soner Arıca kendi çizgisinde işini en iyi yapanlardan, istikrarını hiç bozmayanlardan biri olarak (başka var mı, ona da bakmak lazım) yoluna devam ediyor ve bize de onu alkışlamak düşüyor. 

TEMMUZ 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder