Ayda - "Boğaz'da Yangın Var"


İsveç doğumlu olan ve O Ses Türkiye yarışmasına İngiltere’den katılan Ayda, yarışmada birinci olamamış ama özellikle Halil Sezai’nin “İsyan” şarkısıyla dikkatleri üzerine çekmiş, o günlerde adından epeyce söz ettirmişti.  Sonrasında “İsyan”ın stüdyo kaydını Deezer’da bir ara gördüğümü hatırlıyorum ama şimdi baktım, yok. Sanırım Ayda’yla sözleşme imzaladıktan sonra Sony Müzik onun için yeni bir kariyer planı yaptı.

Ayda’nın bu ilk teklisi “Boğaz’da Yangın Var” adını taşıyor. Alper Narman ve Onur Özdemir tarafından yazılmış şarkının düzenlemesini Gürsel Çelik yapmış. “İsyan” gibi bir şarkıyla dikkat çekmiş bir şarkıcı için atacağı ilk adımda böyle bir şarkı seçilmiş olması neresinden baksanız akıllıca. Eski zamanlardan Sezen Aksu’nun, yakın zamanlardan Sıla’nın yazıp söyleyeceği türden bir şarkı “Boğaz’da Yangın Var”. Haliyle kendi dinleyicisini kolay bulacak bir şarkı.


Gelin görün ki Ayda’nın da tıpkı yurt dışında doğmuş büyümüş diğer nice genç şarkıcımız gibi, özellikle sesli harflerde kendini gösteren belirgin bir aksan sorunu var. Daha hareketli bir şarkıda belki pek de fark edilmeyecek bu durum, bu şarkıda ister istemez yer yer (özellikle ilk cümlelerde) rahatsızlık veriyor. Dinleyici bunu dert eder mi? Sanmıyorum. Ama ben dert ediyorum işte.


Buna karşın Ayda’nın bu tekli için çalıştığı da belli oluyor. Yarışma performanslarına kıyasla çok daha kontrollü şarkı söylüyor ve sesini daha bilinçli kullanıyor. Kalbe dokunan bir ses rengi var bu Allah vergisi durumu lehine çevirebilirse, önümüzdeki dönemin parlayan yıldızlarından biri olabilir. Bu şarkı bunun yolunu açacak gibi görünüyor. 

ŞUBAT 2015

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder