Barış Erdem - "Kafam Güzel"


Bir albüm yayımladıktan sonra dağılan Gazino grubunun bir üyesiydi Barış Erdem. Şimdi yoluna tek başına ve pop müzikle devam ediyor. Barış Erdem’in söz ve müziğini kendisinin yazdığı “Kafam Güzel” adlı şarkısı, geçtiğimiz günlerde tekli formatında DMC etiketiyle yayımlandı.


Barış, üniversite eğitimini siyaset bilimi üzerine almış, yüksek lisansını ise Fransa’da sosyoloji üzerine yapmış bir müzisyen. Standart Türk popu kriterlerinin dışına çıkmak niyetinde olduğu, teklinin basın bülteninde de yazıyor zaten. Nitekim Barış’ın hem görselliği, hem de müzikal tavrı, basın bültenini okumadan da bu niyeti hissettiriyor. Sesi, şarkı söyleme biçimi, şarkının İskender Paydaş imzalı düzenlemesi ve Can Saban imzalı klibi dikkat çekici, akılda kalıcı ve iddialı. Vasat çizgide kalan tek şey şarkı sözleri olmuş. “Bana bir haller oldu,” gibi “fenalardayım” gibi ‘90’lar klişeleri, çok daha etkili sözler yazabildiğini (Gazino grubunun şarkılarından dolayı) bildiğim Barış Erdem’de bir parça “hafif” durmuş ki bunun da kasıtlı yapıldığını, dile kolay gelecek cümlelerin özellikle seçildiğini düşünmedim değil.


Bununla beraber, Edis için yazdıklarım Barış için de geçerli. Şayet arayı açmadan devamını getirebilirse, Barış Erdem’in 2010’lu yıllar pop-star adaylarından biri olmaması için hiçbir sebep yok.

OCAK 2015

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder