Eda Resurrecion - "Nihayet"


Eda Resurreccion’ın şarkısını dinleyip, kimdir nedir diye biraz karıştırınca, Eda Pala ismi çıktı karşıma. Bu isme nereden aşina olduğumu araştırınca da, Kuşadası Altın Güvercin şarkı yarışmalarında iki kez yarıştığını gördüm. 2003’de Pala soyadıyla, 2010’da ise Resurreccion soyadıyla yarışmış. Sonra Sezen Aksu konserlerinde vokalist olarak göründüğü dönem ve o konserlerdeki tek şarkılık solo performansları, engelli çocuklar yararına, onlarla birlikte seslendirdiği “Düş Bahçeleri” şarkının klibi ve dahası 2000’li yılların başından bu yana bir çok farklı mekan ve organizasyondaki sahne deneyimleri döküldü önüme. Bütün bunları keşfedebilmek için mesai harcadım zira Eda’nın ne resmi Facebook sayfasında, ne de resmi internet sitesinde bu bilgiler var.


“Nihayet” adlı şarkısı Bordo Müzik etiketiyle geçtiğimiz günlerde dijital platformlara giren Eda Resurreccion’ın bu şarkının da içinde bulunduğu ilk albümünün 14 Şubat’ta yayımlanması planlanıyormuş. Şimdilik bu kadarını bilmemizi istiyorlar sanırım. Ha bir de, albümün müzik direktörlüğünü Vedat Yıldırımbora yapıyormuş. Şarkıların söz ve müziklerini Eda Resurreccion yazmış, düzenlemeleri Selim Çaldıran, Göksun Çavdar ve Ulaş Önal yapmış.

Genellikle bu tip albüm habercisi şarkılar üzerine yazmam ve albümün çıkmasını beklerim ama Eda’nın sesi ve şarkıcılığı ilgimi çekti ve çıkacak albüme şimdiden dikkat çekmek istedim. Çok klişe olacak ama kısaca tek bir cümle yazmak istedim aslında: Yeni bir Nilüfer doğuyor.


Neden böyle bir cümle kurduğumu anlamak için “Nihayet”i dinlemeniz yeterli. Ses rengi, vurguları, şarkı söyleme biçimi ile Nilüfer’i (şimdikini değil ama bir on beş yirmi yıl öncesinin Nilüfer’ini) çok ama çok anımsatıyor Eda Resurreccion. Ama taklit gibi de gelmiyor kulağa. İçi dolu, doygun bir ses ve çok profesyonel bir şarkıcı var karşımızda. Dikkate alınmaya değer. Üstelik şarkısı da gayet derli toplu, eli yüzü düzgün bir pop şarkısı… Albümü dinlemeden kesin bir şey söylemek hata olur belki ama şimdilik tek sorun sadece soyadı gibi görünüyor.


Bir dönem Amerika’da yaşayan ve orada evlenen Eda  Resurreccion, haliyle kocasının soyadını kullanmaya başlamış ama hem okunması, hem de yazılması çok zor bu soyadını neden artistik ad olarak da seçtiğini anlamak mümkün değil. Ben bile şuraya yazarken ilk yazdığımı kopyalayıp duruyorum deminden beri hata yapmamak için. Hatta belki onu da yanlış yazmışımdır.

Öyle ya da böyle, siz Eda’ya bir kulak verin derim. Sonra hep beraber albümü bekleyelim bakalım.

ŞUBAT 2015

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder