Edis - "Benim Ol"


1990 doğumlu Edis, 4 yaşında piyano çalarak başlamış müzik yolculuğuna. Şarkı da söylemiş, tiyatroda da oynamış, hatta konservatuarın müzikal bölümüne girip, sonra nedense yarıda bırakmış. Oyunculuk deneyimini televizyon dizileriyle pekiştirmiş ama müziği de ihmal etmemiş. Edis’in ilk teklisi “Benim Ol”, geçtiğimiz günlerde PDND etiketiyle yayımlandı.


Söz ve müziği Edis’e ait şarkının düzenlemesini Ozan Çolakoğlu yapmış ki bu bile tek başına Edis’in dikkat çekici bir çıkış yapmak niyetinde olduğunu gösteriyor. Sahiden de Çolakoğlu bu batı formundaki besteyi, modern bir düzenlemeyle, tam da Edis’in muhtemel hedef kitlesini yakalayabilecek bir biçimde allayıp pullamış. Genç, dinamik ve etkili bir pop şarkısı çıkmış ortaya böylece. Üstelik Edis, sesi, şarkı söyleme biçimi ve klipteki görünümü, dans edişiyle filan da Türkiye’deki ortalama erkek popçu klişelerinin dışına çıkıyor. Çok dikkat çekici.


Tabii bu noktada asıl mesele, dikkat çekici bir başlangıç yaptıktan sonra, arayı soğutmadan devamını getirebilmek. Genellikle burada tökezliyor bizim genç yetenekler. İrem Derici’nin başarısının en büyük sebebi, ardı ardına “hit” şarkılarla, üzerinde yoğunlaşan ilgiyi sıcak tutmasıdır mesela. Bunu başarabilen pek fazla isim yok. Umarım Edis de bu şarkıyla bundan sonraki çalışmasının (yine bir tekli mi olur, yoksa bir albüm mü bilinmez) arasını fazla açmaz. Bugünün dinleyicisinin beklemeye sabrı yok çünkü. Anında unutuveriyorlar.

OCAK 2015

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder