Ahmet Enes - "Az Çok"


İlk albümünü 2013 yılında yayımlayan Ahmet Enes, bu defa bir tekliyle çıkıyor karşımıza. Söz ve müziği Ahmet Enes tarafından yazılmış, düzenlemesi Alen Konakoğlu tarafından yapılmış “Az Çok”, geçtiğimiz günlerde Pasaj Müzik etiketiyle yayımlandı.


İlk olarak Selim Gülgören tarafından seslendirilen, daha sonra bambaşka bir düzenlemeyle Enes’in ilk albümünün de hiti haline gelen “Cennet”, Ahmet Enes için sağlam bir etiket oldu. Söküp atması kolay olmayacak. Nitekim bu yeni şarkı da ister istemez “Cennet”ten izler taşıyor. “Az Çok”, adeta “Cennet”in A bölümünün melodisinden türetilmiş gibi. Ritim yürüyüşü de çok benziyor.


Şarkının derin bir felsefesi olan, incelikli sözleri var. Her ne kadar bir pop şarkısında kulağa çok sert tınlayan “çok, yok, tok, zor” gibi kelimelerle devşirilmiş cümleler ilk dinleyişte dile kolay gelmese ve o söylemesi zor tekerleme havasında, sözlerin manasına kolay erişilemese de, şöyle bir oturup okuyunca anlıyorsunuz. Sadece bu bile Ahmet Enes’in müziğini emsallerinden ayıran bir detay. Bir de elbette, onun huzurlu ve telaşsız şarkı söyleme biçimiyle yarattığı fark var.

ŞUBAT 2015 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder