Aylin Zoi - "Aşk Biter"


Kurgu dalında bir Altın Portakal ödülü de kazanmış bir sinema emekçisi Aylin Zoi. Yıllardır sinema sektöründe çalışırken, müzisyen yönünü ilk kez 2014 yılında yayımlanan ve üç şarkıdan oluşan “Mecaz” adlı mini albümüyle gösteren Aylin Zoi’nin albümle aynı adı taşıyan şarkısının Umur Turagay tarafından çekilmiş, bir kısa film tadındaki klibini hatırlayanlar vardır mutlaka. Hatırlamaya da bilirsiniz gerçi zira bu tarz şarkıların ve kliplerin müzik kanallarında pek rağbet görmediği herkesin malumu.


“Bu tarz şarkı” derken kastın şudur ki, ana akımın tamamen dışından ses veren, haliyle pop öğeler içermeyen, kolay ezber edilmeyen, kulağa kolay yerleşmeyen, yani beylik tabiriyle alternatif şarkılar yazıyor Aylin Zoi. Şarkılarını kendi yazıyor evet. Ve küçük bir müzisyen ekibi tarafından çalınan bu şarkılar, müziği başka bir yerinden sevenlerin kulaklarına hitap ediyor.

Aylin Zoi’nin yeni teklisi “Aşk Biter”, geçtiğimiz günlerde Vav Müzik etiketiyle satışa sunuldu. Zoi şarkıyı yazmak ve söylemekle kalmamış, kayıtta gitar da çalmış ve ona Can Şengün ile Tunç Çakır eşlik etmiş. Ve tekli, Turhan Algan’ın nefis kapak görseliyle satışa sunulmuş.


Şarkının daha ilk kelimelerinde bir an Hümeyra’nın sesini duyduğumu sandım. Hani Issız Adam filmiyle yıllar sonra meşhur olan “Benim Şarkılarım” 33’lüğü vardır ya Hümeyra’nın. Aynen bu izlekte şarkılar barındırır. Böyle sakin, böyle derindir o şarkılar da. Bu şarkıda Aylin Zoi’nin ses tınısı ve vurguları da Hümeyra’yı andırıyor enteresan bir biçimde. O yüzden eski bir dosta rastlamış gibi oldum dinlerken. O albüm o zamanlar için benzersizdi. Bu şarkı da bu zamanlar için benzersizler arasında yerini alabilir pekala.

MART 2015 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder