Enis Tuğrul - "Ağır Yük"


(21 Haziran 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Enis Tuğrul’un enteresan bir hikâyesi var. Öğrencilik yıllarında konservatuara girmeye hak kazanıp özel sebeplerle girememiş, sonra sinema-televizyon okumuş, evlenmiş,  kendi işini kurmuş ve hayat gailesine dalmış ama müzik bir türlü peşini bırakmamış ve hatta sonunda galip gelmiş. Öyle ki ilk albümünü 37 yaşında yayımlamış Enis Tuğrul.


2015’de yayımlanan “Sormak Gerek” adlı o ilk albüm ve 2016’da yayımlanan “Ukala” isimli tekli Enis Tuğrul’un popüler müziğin içinde farklı bir müzikal anlayışla var olma çabasını hissettiren işlerdi ama ne yazık ki yeterince duyulmadı, duyurulamadı ya da.

Enis Tuğrul’un yeni teklisi “”Ağır Yük”, geçtiğimiz günlerde Arpej yapım etiketiyle yayımlandı. Şarkının sözü, müziği ve düzenlemesi Enis Tuğrul imzası taşıyor.


Hemen her gün, bilemediniz gün aşırı yeni çıkan şarkıları indiriyor, bir klasöre koyup fırsat buldukça tek tek dinliyorum. Özellikle adını ilk kez duyduğum ya da nispeten az duyduğum isimlerin şarkıları arasından şöyle kulağa çarpacak, dikkatimi çekecek çok az şarkı çıkıyor. Enis Tuğrul’un şarkısı işte o şarkılardan biri oldu yakın zamanda.



Alaturka bir tema üzerine kurulu, dinleyeni hemen kavrayan, demli bir melodi, dokunaklı sözler ve tertemiz şarkı söyleyen bir şarkıcı. Ana akım bir şarkıcı söylemiş olsa çoktan milyonları bulmuştu tık sayısı. Oysa 10 Nisan’da YouTube’a yüklenen video, bu yazının yazıldığı an itibariyle henüz sadece 21.600’lerdeydi. Bu da popüler müzikte çoğu zaman işlerin değil markaların sattığının bilmem kaçıncı örneği.

HAZİRAN 2017 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder