Serkan Ölçer Orkestrası & Gökhan Türkmen - "Zar"


(23 Mart 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Hande Yener’den Burcu Güneş’e, Mustafa Ceceli’den Soner Sarıkabadayı’ya yıllardır birçok pop şarkıcısının albümlerinde / şarkılarında aranjör olarak ismini gördüğümüz bir müzisyen Serkan Ölçer. Şimdilerde ise kendi adını taşıyan orkestrası ile çıkıyor karşımıza. Serkan Ölçer Orkestrası Ece Ölçer, Elif İnce Çolak, Ezgi Ercan, Çağlar Haznedaroğlu, Doruk Çebi, Niyaz İsmailov, Türker Çolak ve Serkan Ölçer’den kurulu bir pop orkestrası.


Ana akım popüler müzikte akustik kavramının yeniden yükselmesinde payı olan isimlerin başında gelen Gökhan Türkmen’in el verdiği Serkan Ölçer Orkestrası, ilk projesinde de Türkmen ile birlikte yola çıkmış. Geçtiğimiz günlerde GTR Müzik etiketiyle yayımlanan “Zar” adlı teklide yer alan aynı adlı şarkının sözleri Serkan Söylemez, bestesi Gökhan Türkmen imzası taşıyor. Düzenlemesi Serkan Ölçer tarafından yapılmış ve Gökhan Türkmen de konuk solist olarak şarkıyı seslendirmiş.


Çeşitli organizasyon, “extra” tabir edilen etkinlikler ve düğünlerde çalan ve bu işi çok da iyi yapan birden fazla orkestramız var. Aslına bakarsanız orkestradan anladığımız da bu oldu son yıllarda. Oysa eğlendirmek ve eşlik etmenin ötesinde kendi müziğini de üreten orkestralarımız vardı eskiden. Kendi ruhu, kimliği, kendine özgü bir çalış biçimi olan orkestralar. Serkan Ölçer Orkestrası bu tanıma karşılık gelmek üzere kolları sıvamış gibi gözüküyor. En azından adları sanları belli müzisyenlerden oluşuyor ve bu şarkıyı da kendileri çalıyorlar. Hani ülkemizde içinde kimlerin çaldığı bilmediğimiz ve adında orkestra olsa da albümünde kendi çalmayan orkestralar da var ya, o bakımdan bunu vurgulamak istedim. 



“Zar” aslına bakarsanız her bakımdan tipik bir Gökhan Türkmen şarkısı. İyi bir şarkı, iyi düzenlenmiş, iyi çalınmış, iyi söylenmiş. Bu da Serkan Ölçer Orkestrası’nın adının duyulması için iyi bir başlangıç demek. Gelin görün ki bu şarkıdan yola çıkarak orkestra hakkında bir fikir edinmek pek mümkün değil. Belki başka bir solist ve farklı bir şarkıya orkestranın ne katacağını görmek lazım. Yoksa bu şarkı pekala Gökhan Türkmen’in albümünde de olabilirdi ve albümün bütününden pek de ayrı durmazdı. Bu bakımdan bu şarkıyı aldık kabul ettiysek de Serkan Ölçer Orkestrası’nın başka işlerini de duymayı beklememiz gerekiyor.            

MART 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder