Günün Şarkısı 14 Şubat 2019


Esmeray – “Büyümsün”


Bundan 30-40 yıl önce ne Sevgililer Günü diye bir rutinimiz vardı ne tüketim çılgınlığımız. Çorapların yamandığı, ceketlerin ters yüz edilip giyildiği, okullarda tutumluluğun öğretildiği zamanlarda her şey gibi şarkılar da daha uzun vadeliydi. Şimdilerde her sene birileri Sevgililer Gününe özel şarkılar yapıyor ama “Türk popunun gelmiş geçmiş en güzel 10 şarkısını seç” deseler, aralarına birini bile koymam.



“Büyümsün” bence Türk popunun gelmiş geçmiş en güzel 10 aşk şarkısından biridir. Aysel Gürel’in olanca şairliğiyle bezediği naif dizeleri, Baha Boduroğlu’nun nefis bestesi, Attila Özdemiroğlu'nun usta işi düzenlemesi ve Esmeray’ın hüzünlü sesiyle kendimi bildim bileli her dinlediğimde beni etkilemiş bir şarkıdır.


“Büyümsün” ilk defa 1975 yılında 45’lik plak olarak yayımlanmıştı. Şarkı 1976’da piyasaya sürülen ilk Esmeray 33’lüğü “Yayınlanmaz”da da yer alıyordu. Geçtiğimiz yıllarda Baha Boduroğlu’nın saygı albümünde Yeliz tarafından yeniden seslendirildi ama bildiğim kadarıyla başka da söyleyen olmadı. Esmeray “Gel Teskere” ve “Unutama Beni” ile o kadar özdeşleşmiştik ki nice başka şarkısı gibi bu şarkısı da onların gölgesinde kaldı.


Bugün Sevgililer Günü. Bu vesileyle hem bu şarkıyı hatırlamış hem de Esmeray’ı yad etmiş olalım. Bu arada Esmeray’ın “Yayınlanmaz” 33’lüğü yakın zamanda Ossi Müzik etiketiyle yeniden plak olarak basıldı. Yani bu şarkıyı yeniden plaktan dinleme şansınız da var.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder