Günün Şarkısı 24 Mart 2019


Çimen Yalçın – “Mapusun İçinde”


“Bu sese dikkat edin!” diye başlamak isterdim yazıya ama dikkat eden etmiştir zaten şimdiye dek ve ben televizyon dizileri dünyasından neredeyse bihaber olduğum için geç kalmışımdır muhtemelen. Çimen Yalçın’ın sesinden bahsediyorum.


TRT İzmir Radyosu’nda başlayan müzik eğitimini konservatuarda devam ettiren Çimen Yalçın, 2013 yılında da Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu’na girmiş. 2014 yılında “Karadeniz’e Kalan”, 2015 yılında ise “Ege’ye Kalan” adlı proje albümlerinde birer türkü seslendirmiş ama sesinin dikkat çekmesi 2017’de Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde seslendirdiği “O Vay Beni Ağlarum” adlı türkü sayesinde olmuş. 2018’de aynı dizi için bu defa “Uyan Zeynebim Uyan” türküsünü seslendiren Çimen Yalçın’ın bu iki kaydı da tekli olarak yayımlanmış.


Geçtiğimiz günlerde ise Avlu dizisi için seslendirdiği “Mapusun İçinde” türküsü yine Kalan Müzik etiketiyle tekli olarak yayımlandı. Bugüne dek Rahmi Saltuk’tan Grup Yorum’a, Haluk Özkan’dan Serhad Raşa’ya sayısız sesten dinlediğimiz bu anonim türküyü bu defa Murat Başaran (Mayki)’nın düzenlemesiyle Çimen Yalçın’dan dinliyoruz.


Türkü zaten yeterince etkileyici ve can yakıcıyken, bir de bu dramatik düzenleme ve Çimen Yalçın’ın yırtıcı sesi işin içine girince dinleyende tokat yemiş etkisi uyandırıyor. Çimen Yalçın’ın gerçekten çok nevi şahsına münhasır, dinleyenin kalbine tırnak batıran bir sesi var. Eğitimli seslerin kendi tavrını bulması zordur ama Yalçın belli ki bunu çok önce başarmış. Hançeresini söylediği türkünün gereğince kullanmayı iyi biliyor olması da cabası. YouTube kanalında yukarıda bahsi geçen türküler haricinde kayıtları da var. İzlemenizi / dinlemenizi öneririm.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder