Günün Şarkısı 30 Nisan 2019


Merve Deniz – “Haberin Yok”


2016 yılında ilk teklisi “Dönsün Dünya”yı yayımlayan Merve Deniz, 2017’yi ikinci teklisi “İnziva” ve aynı şarkının akustik versiyonu ile geçirdi. Bu iki şarkı Merve Deniz’i pop kulvarında konumlandıran şarkılardı. 2019’da önce bir Mehmet Güreli “cover”ı, “Umrumda” ile çıktı karşımıza. Geçtiğimiz günlerde ise yeni teklisi “Haberin Yok”u kendi hesabına yayımladı.


Pop kulvarının elektronik tarafına kaymış bir Merve Deniz var bu defa karşımızda. Söz ve müziği kendisine ait şarkının düzenlemesi Can Oflaz ve Ali Katırcıoğlu tarafından yapılmış. Etkileyici bir şarkı, doğru bir bakış açısıyla işlenmiş ve “cool” bir kliple taçlandırılmış. Buradan yürümeye devam ederse Merve Deniz’in bu kulvarda kendine bir alan açması işten bile değil.


Şarkının nakaratındaki “yandım yandım” tekrarları Kayahan’ın “Sokak Kedisi” şarkısının nakaratındaki “yoksun yoksun” tekrarlarına teğet geçiyor. Daha ilk dinleyişte tanıdık gelmesi, “Bu şarkıyı daha önce kim söylemişti?” diye düşündürmesi bundan. Onu da söylemeden geçemeyeceğim.    

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder