Günün Albümü 15 Ekim 2019

TNK – “Kanatlarımdan Tutma” 


“Rock” müziğin genç kuşağından diye söze başlayacaktım neredeyse ama TNK’nin ilk kısacaları yayımlanalı neredeyse 15 yıl olacak. Sonrasında 2 albüm var, film müzikleri var, tekliler var… “Rock” furyasının tam ortasına doğup, yıllardır epeyce iş yapmış bir grup TNK. 2016’da yayımlanan “Belki de” teklisinden bu yana yeni bir şey yayımlamışlar; yani ara biraz açılmış. Geçtiğimiz aylarda “Son Bir Şans Daha” teklisi piyasaya sürüldüğünde şarkının yeni albüm habercisi olduğunu duyurmuşlardı zaten. Nitekim “Kanatlarımdan Tutma” adı verilmiş üçüncü TNK albümü, geçtiğimiz günlerde Pasaj Müzik etiketiyle yayımlandı.


Kendi tarzı ve tavrı içinde birden fazla “hit” şarkı çıkarmış, kendi kitlesini yaratmış ve başından beri hep eli yüzü düzgün işlere imza atmış bir grup TNK. “Kanatlarımdan Tutma” ise tüm bunların üzerine dem koyan, olgun bir albüm. Önceki işlerinden farklı olarak yer yer elektronik sesleri kullanmaktan kaçınmamış, bir anlamda güne ayak uydurmuşlar. 


Albümde öncesinde tekli olarak yayımlanan “Son Bir Şans Daha”nın dışında, iki bildik parça var. Birisi daha önce Garaj Stüdio YouTube kanalında da yayımlanan TNK şarkısı “Ruhum Boğaziçi”, diğeri ise bir Sertab Erener’in “Aşk” adlı şarkısının “cover”ı. Bu “cover” da daha önce grubun YouTube kanalında yayımlanmıştı. Sözleri Aysel Gürel’e, müziği Demir Demirkan’a ait bu şarkının düzenlemesi Caner Karamukluoğlu tarafından yapılmış. Albümdeki diğer bütün parçaların söz ve müzikleri Caner Karamukluoğlu imzası taşıyor, düzenlemeler ise Karamukluoğlu ve Özgür Aksüyek tarafından yapılmış.


Albümün en büyük kozu hiç şüphesiz “Aşk Savaşı”. Bu şarkının grubun “hit”leri arasına girebileceği çok açık. Yerli dizi yaylıları ve popa yakın melodisi, sözleriyle “Beni Artık Düşünme”nin dinleyiciyi çabuk yakalayacağı da bir gerçek. Müzikal şarkılarını anımsatan oyuncaklı yapısıyla “Takıntı” ve albüme çarpıcı bir açılış yapan “Kanatlarımdan Tutma” da dikkate değer şarkılar. Bütün olarak grubu ve müziğini sevenleri hayal kırıklığına uğratmayacak, memnun edecek ve dahası gruba yeni dinleyiciler kazandırabilecek bir albüm olduğu rahatlıkla söylenebilir. Yani verilen uzun ara boşa gitmemiş. 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder