Günün Şarkısı 23 Ekim 2019


Ansızın Bi’ İnfilak – “Kimse Kimseyi Sevmesin”


Emre Yasak, Onur Gülanber, Barış Eskikaya, Anıl Ulusoy ve Kaan Yol’dan kurulu Ansızın Bi’ İnfilak, “indie” sularında eli yüzü düzgün işler yapan bir grup. 2016’da kurulan ve 2018’de ilk albümünü yayımlayan grubun ikinci albümü “Retro Bahar” ise geçtiğimiz bahar aylarında piyasaya sürülmüştü. Adı üzerinde, içinde “retro” tınılar da barındıran, yer yer ‘70’lerin saykodelik “rock” formuna selam gönderen ve ilk albümden çok daha olgun bir tavır gösteren bu albüm, Ansızın Bi’ İnfilak’ın uzun ömürlü olmaya niyet ettiğinin de bir göstergesiydi.


Yakın zamana kadar bir albümü canlı tutmanın, uzun vadeye yaymanın yolu şarkılara belirli aralıklarla klip çekmekti. Şimdilerde bunun yerini şarkıların akustik versiyonlarını yapmak aldı. Akustik furyası devam ettikçe bu taktik işe yarayacak gibi görünüyor. Nitekim Ansızın Bi’ İnfilak da bu furyaya uyarak albümün öne çıkan şarkılarından birini yeniden kaydetmiş. Söz ve müziği grup elemanlarınca yazılmış olan “Kimse Kimseyi Sevmesin”in YouTube’da bir de “hafif elektrikli” diye tanımlanmış bir canlı kayıt videosu var ama bu teklideki kayıt farklı.


Hiç Ansızın Bi’ İnfilak konserine denk gelip gidemedim ama bu şarkının konserlerde bir ağızdan söylendiğini tahmin ediyorum. Söylenmiyorsa bile şimdiden sonra söylenecektir çünkü sloganı güçlü, sözleri ve melodisi kolay akılda kalan, yeri sağlam bir şarkı.


Akustik versiyonları zaman zaman yersiz bulsam da bir yandan da işe yaradığını böylece görmüş oldum zira albümü dinlerken diğer şarkıların arasından bana fazladan göz kırpmamıştı bu şarkı ama şimdi onlarca farklı şarkıdan oluşan çalma listemin içinden kendini hemen fark ettirdi. Bu da bir itiraf.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder