Günün Şarkısı 8 Ekim 2019


Batu Akdeniz – “Vuruldum”


Batu Akdeniz, geride bıraktığımız ağustos ayında “Hareket Vakti” adlı teklisiyle dinleyici karşısına çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise yeni teklisi “Vuruldum”, Garaj Müzik etiketiyle yayımlandı. Akdeniz, önümüzdeki aylarda piyasaya çıkarmayı planladığı albümünün bir şarkısını daha dinleyiciyle buluşturdu böylece.


“Vuruldum”u iki yıl önce yazmış Batu Akdeniz ve yazdığı ilk Türkçe sözlü şarkıymış. Bilenler bilir, Akdeniz’in solo çalışmalarından önce müzik yaptığı grubu Heavy Sky’da, İngilizce sözlü şarkılar yazıyordu.


“Vuruldum” ilk dinleyişte dinleyene ‘70’li ya da ‘80’li yıllarda yazıldığı ve çalındığı izlenimi veren ağır ve oturaklı bir “blues”. Şimdilerde, özellikle Türkçe “rock” müzikte böyle şarkılar pek yapılamıyor, malum. Şarkının düzenlemesini Batu Akdeniz ve Bulut Gör birlikte yapmış ve bu genç müzisyenler şaşırtıcı derecede olgun bir iş çıkarmışlar ortaya. 


Batu Akdeniz, Türkiye’de üretilen “rock” müziğin genç kuşağında önemsenmesi gereken isimlerin başında geliyor. Bu şarkı bunu bir kez daha gösteriyor.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder