"Her Şey İhtimal Dâhilinde"

Serkan Ferat - Bugün Fark Ettim" 


Türkçe “rock” müziğin kısa ömürlü ama etkili gruplarından biri olmuş Kreş’in solisti olarak tanıdık Serkan Ferat’ı. Ferat, 2015 yılından bu yana solo çalışmalar yapıyor. Şarkılar kaydediyor, tekliler çıkarıyor, “loop cover”lar yapıyor, sahneye çıkıyor(du).


Bir süre önce Almanya’ya yerleşen Serkan Ferat, orada da boş durmuyor, üretmeye devam ediyor. Kendine ait bir dili ve tavrı olan, iyi şarkılar yazıyor, kendi imkânlarıyla kaydedip yayımlıyor. Adeta tek kişilik bir grup gibi.


2020 yılında “Çıkmamış Bir Albüm’ün Demo’su” adlı albümünü ve Melisa Uzunarslan’la birlikte “Öyle Ya da Böyle / Yarım Kalan Şarap (Akustik)” teklisini yayımlayan Serkan Ferat’ın yeni teklisi geçtiğimiz günlerde dijital raflara çıktı. “Bugün Fark Ettim”, söz, müzik ve düzenlemesi Serkan Ferat’a ait bir şarkı.  


2021 usulü bir “elektronik-rock” örneği “Bugün Fark Ettim”. Serkan zaten bu ses ve şarkı söyleme biçimiyle ninni bile söylese “rock’n roll” olur, o ayrı. Bence memleketin en iyi ‘rock’ solistlerinden biri. Onun ötesinde, zaman zaman hepimizin içine düştüğü o sarmalı, sorgulamayı, sonra farkına varmayı, çok sade, çok açık ve net sözler ama bir o kadar kaotik bir müzikal yapıyla şarkıya sığdırırken, insanı şöyle bir silkeliyor Serkan. Şarkı ilerledikçe elektronik sesler giderek artıyor ve sonunda sözü teslim alıyor.


“Bugün Fark Ettim” bende bir “senfonik-rock” albümünün bir parçasıymış duygusunu uyandırdı. Hikâyenin başı ya da sonu, belki de ortası bilemem ama öyle bir bütünden kopup gelmiş gibi. Her ne kadar Serkan Ferat parçayı sosyal medya hesabından servis ederken “Her zaman bu yoğunlukta bir şarkı yazamam,” notunu düşmüşse olsa da…

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder