Zerrin Özer - "Ve Böyle Bir Şey..."



(Zip İstanbul dergisinin Mayıs 2005 sayısında yayımlanmıştır.)

Öncelikle söylemeliyim ki bu albüm her ne kadar öyle lanse edilse de, bir caz albümü değil. Okay Temiz’den Özdemir Erdoğan’a türkülere caz yorumu getirmiş isimlerin yaptığı onlarca başarılı işin arasında bu albümü koymak haksızlık olur. Olsa olsa yapılan düzenlemelerde pop-caz akorlarından istifade edildiğinden bahsedebiliriz ki bu da zaten albümü caz kategorisine sokmaz. Kaldı ki solist icrasında da cazın esamisi okunmuyor.

Her ne kadar bütün ustalığını konuşturuyor olsa da, Zerrin’in olağanüstü şarkıcılığı bile bu albümü Gülay’dan Ayşegül’e bir dolu isim tarafından benzeri pek ama pek çok kez yapılmış bir türkü albümü olmaktan öteye götüremiyor. Üstelik seçilen türküler çok bildik. Yani bütünüyle yeni bir şey söylemeyen, tıpkı Candan Erçetin’in Fransız şansonlarıyla yaptığı türden, keyfe keder, belki bir “renk albümü” diye adlandırılabilecek bir çalışma Zerrin Özer’in yeni albümü “Ve Böyle Bir Şey”. Elbette bu epeyce bir süredir kendini ve hayranlarını memnun edecek şarkılar bulup söyleyememiş Zerrin Özer için bir çözüm değil. Herkes ondan çok daha fazlasını bekliyor.

Her şeye rağmen pek çoğu yurttan sesler günlerinden hafızalarımıza yer etmiş o türküleri bir kere de Zerrin Özer’in yorumuyla dinlemek isteyenler için, özenli ve titiz bir çalışmayla hazırlandığı her halinden belli bu albüm az şey vaat etmiyor. Zerrin ne söylese kabulümüz diyenlerdenseniz, pek çok memnun kalmanız da ihtimal dahilinde.

MAYIS 2005

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder