Bora Duran - "Sen de Gidersen"



Tarkan başka bir yerde belki ama türevleri her yerde. Ergen kızların sevgilisi, artist bakışlı, fevkalade yakışıklı ve Tarkan gibi dans eden, şarkı söyleyen erkek şarkıcı modelinden yıllardır yeterince nasibimizi aldık, hâlâ almaya da devam ediyoruz. Hal bu derece sıkıcıyken, alternatif erkek şarkıcı profillerinin ortaya çıkması ve azımsanmayacak derecede ilgi görmesi neredeyse kaçınılmaz bir sonuçtu.

Alternatif dediysem, çok farklı, çok deneysel, çok yeni bir şeyler gelmesin aklınıza. Yakın tarihte Ferhat Göçer ve peşi sıra Mustafa Ceceli’nin “ailemizin beyefendi erkek şarkıcısı” kontenjanından parlaması boşuna değildi. Bu aralar ise Gökhan Türkmen, Fettah Can, Halil Sezai ve Bora Duran patlaması yaşanıyor. Evet, farklı değil, deneysel değil, yeni hiç değil. Ama onca libidosu yüksek, yakalarsa öpecek gibi duran, poz poz bakan, kasım kasım kasılan, “unisex” erkek şarkıcı arasında ister istemez başka bir kulvar açtılar. Daha sakin, daha ağır ve en önemlisi, çok daha romantik bir kulvar.


Bora Duran bu kulvarda alabildiğine sessiz sedasız, beklenmedik bir çıkış yakaladı 2012’de. Yılın ilk ayında yayımlanan albümünden sonra, son aylarında yayımlanan teklisiyle de bu çıkışı sürdürmeyi başardı. Sözü, müziği ve düzenlemesi kendisine ait “Sen de Gidersen” adlı şarkının iki farklı versiyonla yer aldığı bu tekli, Pasaj Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü.

Kolay akılda kalan, kolay eşlik edilen, sloganı olan, sırtını arabeske yaslamış, ağır romantik bir şarkı “Sen de Gidersen”. Bora Duran duygu sömürüsü yapmadan, bağırıp çağırmadan, abartmadan, alabildiğine sakin şarkıcılığıyla şarkıyı pop sularına çekiyor. Türün gereklilikleri eksiksiz yerine getiriliyor böylece.


Bora Duran’ın bu tekliyle dinleyiciyi doğru bir yerden yakaladığı açıkça görülüyor. Kendi türünde yarattığı etkiyi de göz önüne alırsak, 2013’e çok fazla göz önünde olmadan, sadece şarkılarıyla, bir nevi ‘gizli star’ olarak girdiğini söylemek yanlış olmaz. Bu etkinin 2013’de de sürüp sürmeyeceği ise Duran’ın yeni çalışmalarıyla tescillenecek.

OCAK 2013

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder