Ferhat Göçer - "Yarabbim"


Albümlerini en iyi değerlendiren isimlerden biridir Ferhat Göçer. Her albümünde mümkün olduğunca çok sayıda şarkıya klip çeker, şarkıları yeni versiyonlarla servis eder, olmadı “remix” yaptırır ve uzun süre gündemden düşürmemeyi bir şekilde başarır. Nitekim 2011 çıkışlı son albümü “Seni Sevmeye Aşığım” da Göçer’i 2013 yılı Ocak ayına dek idare etti. Geçtiğimiz günlerde ise yeni bir şarkıyla karşımıza çıktı.

Dijital tekli olarak Emre Müzik etiketiyle satışa sunulan “Yarabbim”, söz ve müziği Altan Çetin’e ait bir şarkı. Zaten işin esprisi de Altan Çetin ve Ferhat Göçer isimlerinin ilk kez bir araya geliyor olması. Neresinden baksanız enteresan bir buluşma. Bir tarafta bugüne dek hep “salon şarkıları” söyleyerek bir kariyer inşa etmiş Ferhat Göçer, diğer tarafta doksanlardan iki binlere uzanan bir çizgide Türkçe popun ritmini hızlandırmış, “Yok Yere” gibi, “Kırmızı” gibi dans şarkılarıyla bugünün popuna da ilham vermiş Altan Çetin…


Sanırım bu buluşma en çok Ferhat Göçer’in işine yaramış. Kendi adıma, uzun süredir kanıksamaya, hatta bir parça da sıkılmaya başladığım çizgisinin dışına çıkmasına hem şaşırdım, hem de bir “oh be” demekten kendimi alamadım. Şu sıralar pop müziğinde yeni bestelerinin yokluğu en çok hissedilen isimlerden biri olan Altan Çetin’in sıfır kilometre bir şarkısına bu vesileyle kavuşmak da cabası. Ozan Doğulu’nun dinamik düzenlemesi şarkıyı tam da mevsimin ruhuna uydurmuş ve “Yarabbim” böylece yaz boyu çalınacak, dinlenilecek şarkılardan biri olmuş.


İki de tenkidim var bu tekliye dair. Birincisi gerçekten çok kötü, çok basit duran, azıcık Photoshop kullanan herkesin daha iyisini yapabileceği kapak tasarımı; ikincisi ise şarkının adı. Şarkının adını ilk duyduğumda ben de herkes gibi Göçer’in bir Gencebay klasiği olan “Yarabbim”i yeniden söylediğini zannettim. Bu dereceye ismiyle özdeşleşmiş bir şarkı varken ortada, bu algı karışıklığını yaratmamak adına, şarkıya başka bir isim verilmeliydi bence.

Şunu içtenlikle söyleyebilirim ki, “Yarabbim” Ferhat Göçer için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir ve başka bir hedef kitlesini, başka bir yerden yakalayabilir. Göçer demode kalmamak, kariyer tazeleyebilmek, güncellenebilmek için bu fırsata dört elle sarılmalı ve arkasını getirmeli.

HAZİRAN 2013

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder