Sencer Alagöz - "Biz İkimiz"


Türk popunun kilometre taşlarından Selçuk Alagöz’ün oğlu ve Rana Alagöz’ün yeğeni olan Sencer Alagöz, başka bir dalda eğitim almasına ve iş dünyasında kariyer yapmasına rağmen çocukluğundan beri aileden gelen müzik yeteneğini de hiç ihmal etmemiş. Yıllar boyu korolarda şarkı söyleyen, Alagöz orkestrasında çalan Sencer Alagöz, 2011 yılında “Mavi Sular “ adı verilmiş bir tekliyle ilk kez popüler müzik sektörüne giriş yapmıştı. 2012’de “O Kadın” adlı ilk albümünü piyasaya süren Sencer Alagöz’ün geçtiğimiz günlerde dijital platformlarda Doremint Müzik etiketiyle satışa sunulan yeni teklisi “Biz İkimiz” adını taşıyor.


“Biz İkimiz”, söz ve müziği Sencer Alagöz’e ait bir şarkı. Alagöz kendi yazdığı şarkıları seslendirmeyi tercih eden bir müzisyen. Yani aileden gelen yetenek sadece şarkıcılıkta değil, bestecilikte de kendini göstermiş. Tekli için gönderilen basın bülteninden öğreniyoruz ki Sencer Alagöz bu şarkıyı, hem matematik, hem de sanatın çeşitli dallarında kullanılan “altın oran”ı kullanarak yapmış. Bunun teknik açıklamasını işin ehillerine bırakmak lazım. Kendi adıma ben bu ifadenin bir pop şarkısı için kullanıldığına ilk kez şahit olduğumu söylemeliyim.

Oranını bir kenara bırakırsak, bu hareketli ve eğlenceli pop şarkısının, Sencer Alagöz’ün bugüne kadar bize sunduğu şarkılar arasında en iyisi olduğunu söyleyebiliriz. Burak Buluç’un düzenlemede kullandığı popüler ritimler ve alaturka renk sazları, şarkının kulağa kolay yerleşmesini sağlıyor. Zaten melodik yapı da buna müsait. Sencer Alagöz’ün şarkıcılık anlamında da önceki çalışmalarına göre daha başarılı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ne var ki şarkının çok kullanılmış, çok eskitilmiş, klişe cümlelerle dolu sözleri için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Söz konusu olan pop müzik de olsa, dinleyenlerin artık daha orijinal, daha çarpıcı şarkı sözlerine kulak kabarttıkları bir gerçek. Bu dezavantaj şarkıyı güncel popun birinci ligine çıkmaktan alıkoyacak gibi görünüyor; umarım yanılan ben olurum.
HAZİRAN 2013

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder