Mustafa Sandal - "Tesir Altında"


Kime, neye karşı bilinmez ama Gülşen belli ki epeyce hırslandı bu ara. Kendi şarkılarıyla belirli bir rüzgar yakalamışken, Ajda’ya ve dahi Mustafa Sandal’a ‘hit’ olsun diye yazılmış şarkılar vermesi, bir nevi kendine rakip yaratması boşuna değil. Vardır bir bildiği.


Mustafa Sandal Şubat ayında yayımlanan “İki Tas Çorba” teklisiyle DMC’ye transfer olduğunu ilan etmişti. 2012 çıkışlı “Organik”in beklentilerin epeyce altında kaldığı düşünülürse, bir kan değişikliği gerekli idi zaten. Ama bana kalırsa Sandal için gerekli kan değişikliği, yapım firmasından ziyade şarkıları ile ilgiliydi. ‘90’lardaki Mustafa Sandal’ı sevmiştik evet ama onu bize sevdiren sınırlı sesinden ziyade şarkıları, kendine has, yer yer sempatik tavırları ve dansı olmuştu, bunu kabul etmek lazım. Bu denklemden şarkı etkenini çıkarınca geriye 20 senedir kanıksadığımız ve hadi itiraf edelim, biraz da sıkıldığımız sempatik adamdan başka bir şey kalmıyordu ki nicedir öyle olmuştu.


İşe buradan baktığınızda popun yeni yükselen değeri Gülşen’den ‘hit’ potansiyeli olan bir şarkı almak hiç de fena fikir değil. Nitekim “Tesir Altında” Mustafa Sandal cephesinde olumlu bir kıpırdanma sağladı. Bir başyapıt değil belki ama kolay dile dolanan ve Sandal’a çok da uygun yapısıyla bu anlamda misyonunu yerine getirmiş bir şarkı “Tesir Altında”. Buradan bir ders çıkarıp, artık başka bestecilerin şarkılarıyla yol almalı Mustafa Sandal. Nitekim teklideki diğer şarkı da buna işaret ediyor. Bir Mustafa Sandal bestesi olan “Vardır Bir Numarası”, hiçbir etki yaratmayan, standart bir B yüzü şarkısı olmaktan öteye gidemiyor çünkü.


Kırklı yaşlarını sürmekte olan erkek popçuların işi yaşıtları kadın popçuları göre daha zor ama büsbütün umutsuz değil tabii durum. Aslında mesele yaşa başa bakmadan yenilenmekte. Mesela ben Mustafa Sandal olsam, “ben artık ununu elemiş, eleğini asmaya hazırlanmış bir popçuyum ve sahiden ne yapacağımı bilemiyorum” görüntüsü veren o kapak fotoğrafını asla kullanmazdım.

EYLÜL 2013

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder