Ali Barut - "Her Uyanışta Ölüyorum"


Genç bir müzisyen Ali Barut… İngiltere’ye bilgisayar bilimi okumaya gidip, müzik bölümüne geçiş yapmış ve Türkiye’ye döndükten sonra da müziği meslek edinmiş. Çeşitli sahne programları yapmış, bir dönem grubuyla çalmış, bu arada da kendi şarkılarını yazmış. Nitekim ilk teklisindeki şarkının söz ve müziği de kendisine ait...


“Her Uyanışta Ölüyorum” adlı şarkının yer aldığı tekli, geçtiğimiz günlerde Pasaj Müzik etiketiyle dijital platformlarda yayımlandı. Buraya kadar her şey iyi hoş… Genç bir erkek şarkıcıdan genç bir pop-“rock” şarkı dinliyoruz. Güzel sözler, güzel bir melodi ve özellikle yaylı partisyonlarıyla kulağa hoş gelen, yumuşak bir düzenleme. Hani Teoman müziği bırakıp geri döndükten sonra “o eski halinden eser yok” ya nicedir… Orada bir boşluk var sanki. Tam da oradan yol alabilir mesela Ali Barut. Bir tek şarkısını dinleyip buna kanaat getirmek yanlış olur şüphesiz ama en azından bu şarkı öyle bir beklenti uyandırdı bende. Kast ettiğimin taklit etmek ya da bütün bütüne benzemek olmadığını anlamışsınızdır mutlaka (ki onu yapanlar da oldu ama işe yaramadı.)


Ama şu da var ki bu ara dijital platformlara her gün onlarca yeni tekli yüklenir oldu ve bir yüklenen bir önce yükleneni geriye atıyor, yani ‘yeni çıkan’ raflarında görünme süresi giderek kısalıyor. Çok çarpıcı, çok dikkat çekici, çok parlak bir şey yaptınız yaptınız; yapamadıysanız iş klibe kalıyor. Ne çare müzik kanallarında klip döndürebilmek de her babayiğidin harcı değil. Özellikle “no name” statüsündeyseniz, işiniz çok zor. Bu bakımdan ilk teklide en büyük kozu oynamak gerekiyor çoğu zaman. “Her Uyanışta Ölüyorum”, her bakımdan iyi bir şarkı olsa da, “büyük turp” değil sanki. Sadece Ali Barut’un sonbaharda çıkacağı duyurulan albümü için merak uyandırıyor; hepsi bu. Belki de amaç şimdilik sadece budur, bilemeyiz.

NİSAN 2014 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder