Atiye & İskender Paydaş - "Yetmez"


Doğru bir albüm yanlış bir strateji ile nasıl heba edilirin dersi olarak içinde bulunduğumuz dönemde Atiye’nin “Soygun Var” albümünü örnek verebiliriz. “Soygun Var” gibi etkili bir şarkının ardından, albümün en zayıf ve en manasız şarkısı “Ya Habibi”ye klip çekmenin tartışılır bir yanı yok. Bu saatten sonra o albüm yeniden gündeme gelir mi bilemem ama Atiye bu kez albüm dışı bir işle, bir İskender Paydaş ortaklığı ile çıkıyor karşımıza. Sözleri Murat Güneş’e, bestesi ve düzenlemesi İskender Paydaş’a ait “Yetmez” adlı şarkının teklisi geçtiğimiz günlerde Pasaj Müzik etiketiyle dijital platformlarda satışa sunuldu.


Hem Paydaş, hem de Atiye açısından ters köşe bir iş bu. Zira İskender Paydaş’ın son dönemde kendi adını koyduğu projeler daha ziyade elektronik dans müziği odaklıydı ve nicedir ondan beklenen de yine bu odak çevresinde dolanacak “Zamansız Şarkılar 2” albümü idi. Oysa bu teklide yer alan şarkı Paydaş’ın “rocker” tarafından ilham almış gibi duruyor. Hatta siyah beyaz klipte, şarkıcının bir basamak yükseğinde duran davul setinin başındaki Paydaş, bana Mirkelam’ın “Her Gece” klibindeki genç Paydaş’a gönderme yapıyormuş gibi bile geldi. Yanı sıra bu şarkı Atiye’den duymaya alışageldiğimiz şarkılardan da değil. İki ismi birada gördüğünüzde az çok duyacağınızı tahmin ettiğiniz şeyi duymuyorsunuz velhasıl. Farklı bir şey duyuyorsunuz ki bu tek başına iyi bir şey.


Etkili sözleri ve bestesiyle iyi bir şarkı “Yetmez”. Ticari şansı ne olur, onu kestiremiyorum ama arada böyle farklı şeyler duymak istiyor bu kulaklar.


Bir cümle de kapak tasarımı için: Tamam teklilerin kapak tasarımları pek önemsenmiyor, çalakalem yapılıyor ama bu kadar Photoshop’u ben bile yapabiliyorum artık. Her ikiliden Murat Boz ve Gülşen pozu beklemiyoruz elbette ama bir stüdyoya girip birlikte iki poz vermek bu kadar zor olmasa gerek.

NİSAN 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder